Meldingen
Alles wissen

Serotonine aanvullen


marcel
Berichten: 610
Admin
Topic starter
(@marcel)
Tripcoach
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Serotonine aanvullen

Serotonine aanvullen zonder gebruik te maken van medicatie is heel goed mogelijk. Je kan echter geen serotonine eten, maar wel de bouwstoffen van serotonine binnen krijgen. Verder zijn er ook nog bezigheden en denkwijzen die serotonine kunnen verhogen.

Serotonine verhogen op een natuurlijke manier

 1. Verhoog serotonine door voor u rustgevende activiteiten te doen. Dit kan meditatie, bidden of yoga zijn. Sommige mensen voelen zich beter bij het luisteren van trance of andere genre muziek zolang het maar rustgevend werkt.
 2. Sporten heeft een serotonine verhogende werking.
 3. Drink zo weinig mogelijk alcohol. Bedenk dat een half glas rode wijn per dag de max is wat een persoon kan drinken zonder al te veel schade aan te richten.
 4. Maak uzelf zo groot mogelijk door powerposes (zoals bodybuilders doen) aan te nemen voor 2 minuten. Dit verhoogt niet alleen serotonine maar ook testosteron.
 5. Denk positief en zeg eens positieve woorden tegen uzelf en anderen. Denk aan leuke dingen en probeer die leuke gedachten te delen.
 6. Een gezonde dosis zonlicht voor meer vitamine D3, serotonine en dopamine
 7. Vermijd lege calorieën met name suikers en vervang deze voor langzame koolhydraten uit bijvoorbeeld groente.
 8. Vermijd Omega 6 vetten (plantaardige oliën) en verhoog de Omega 3 inname (dit helpt tegen 90% van de welvaartsziektes)
 9. Verhoog de Kurkuma inname in combinatie met zwarte peper. Dit duo verhoogt al 3 happy hormonen en voorkomt bepaalde soorten kanker.
 10. Neem een goede multivitamine. Zo helpt vitamine B3, B6 en B12 uw serotonine niveau ook al omhoog.
 11. De volgende probiotica verhoogt ook uw serotonine:
  Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei en Bifidobacterium bifidum
 12. Tryptofaan supplement die u niet i.c.m. andere eiwitten neemt (op nuchtere maag mag).

Zoals u kunt lezen hebben uw gedachten en uw darmflora zeer veel invloed op uw stemming. Het meest opvallende is dat de bacteriën in uw darmen uw stemming en gedrag beïnvloedt door signaalstoffen wel of niet aan te maken waar u dan wel of niet gelukkig door wordt. Wees dus goed voor uw darmen en zorg dus ten eerste ervoor dat u de juiste bacteriën in uw darmen heeft door een keer een probiotica te nemen waar één of meer van de volgende stammen in zit: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei en Bifidobacterium bifidum. Daarna geeft u die bacteriën en uzelf de juiste voeding en voedingsvezels uit voornamelijk groente, peulvruchten, gematigd fruit en een beetje volkorenproducten zoals havermout.

Andere producten die ook goed helpen uw serotonine te verhogen is tryptofaan rijke voeding. Tryptofaan is namelijk de voorloper van 5-HTP en serotonine. Tryptofaan rijk is: zuurdesembrood (volkoren),  havermout, noten, zaden, spirulina, cacao (puur), sesamzaadjes, kikkererwten, spinazie, zonnebloempitten, peterselie, asperges, champignons, broccoli
bonen, noten, zaden, sojabonen, parmezaanse kaas en kalkoen

Naast deze voedingsmiddelen zijn er ook natuurlijke MAO remmers die er voor zorgen dat o.a. serotonine minder snel wordt afgebroken. Deze komen met een waarschuwing. Bij een te veel aan MAO remmers en/of in combinatie met psychoactieve medicijnen kunnen er complicaties ontstaan. Normale voeding zoals oude kaas, bier, wijn, zure haring, kippenlever, gist, veel koffie, citrusvruchten, vijgen, tuinbonen, chocola of room kunnen hoofdpijn en misselijkheid veroorzaken en zelfs giftig worden. Hierbij wat milde natuurlijke MAO remmers: zeewier, kurkuma, passiebloem en rhodiola.

Waarschuwing: Ga nooit zelf experimenteren met de zwaardere MAO remmers, maar vraag altijd eerst naar de expertise van een specialist, zeker als u zelf al psychoactieve medicatie krijgt.

 

U wilt gezonder leven en gelukkiger zijn maar het lukt niet

U doet heel veel moeite om gezond te leven en gelukkiger te zijn alleen het lukt niet goed. Als u terug valt in het oude patroon dan blijft u in een negatieve spiraal. Te laag serotonine zorgt voor depressie, slecht eten en angsten. Dit zorgt voor een nog lager serotoninegehalte. Wij hebben een dienstverlening met gedrag en voedingsadvies alsmede een triptherapie waardoor u via een tijdelijk hoog serotonine gehalte en introspectie deze negatieve spiraal kan doorbreken. Uw eigenwaarde en zelfliefde kan daardoor stijgen waardoor u ook beter voor uzelf en uw omgeving zal zorgen. Nieuwsgierig?

Lees dan hier over onze de werking van de trip.

Beantwoorden