cropped-Triptherapie-transparant.png
Psychedelische drug...
 
Meldingen
Alles wissen

Psychedelische drugs therapie

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
694 Bekeken
Marcel van der Putten
Berichten: 797
Admin
Topic starter
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Psychedelische drugs therapie

Psychedelische therapie met psychedelische drugs is wereldwijd gezien een opkomende benadering van psychotherapie die zich richt op het gebruik van psychedelische stoffen zoals psilocybine, LSD en MDMA om psychologische en emotionele problemen te behandelen. Hoewel deze therapie nog in de beginfase van ontwikkeling is, zijn er al veelbelovende resultaten behaald in klinische onderzoeken. Naast deze onderzoeken zijn er in Nederland al jaren lang wel psychedelische sessies mogelijk en hebben de Nederlandse aanbieders waaronder Triptherapie de meeste ervaring.

Een belangrijk kenmerk van psychedelische drugs therapie is dat het wordt uitgevoerd onder begeleiding van professionals, die ervoor zorgen dat de patiënt zich veilig en comfortabel voelt tijdens de sessie. Dit kan het gebruik van psychedelische stoffen veel veiliger maken dan wanneer het op eigen initiatief wordt gedaan.

Het doel van psychedelische drugs therapie is om de patiënt te helpen bij het ontdekken van nieuwe perspectieven en inzichten over zichzelf en het leven. De psychedelische ervaring kan het bewustzijn vergroten, de perceptie van tijd/ruimte veranderen, emoties versterken en het gevoel van verbondenheid met anderen en de wereld om ons heen versterken. Als deze eigenschappen van een psychedelische sessie in het voordeel worden gebruikt kunnen psychedelische sessies aanvoelen als jaren therapie.

Lees ook dit bericht:

Triptherapie: 2 jaar therapie in één psychedelische sessie

Beantwoorden