Over mij

L’ inspire daar ga en sta ik voor in het leven!

Acroniem Linda INSPIRE Linspire -Linda


Toen ik vroeger op de kleuterschool zat wist ik al dat als ik later groot was mensen ‘beter’ wilde maken. Helaas gingen de exacte vakken mij niet gemakkelijk af waardoor ik geen geneeskunde kon studeren. Ik wilde daarop graag fysiotherapie studeren echter er was op dat moment een overschot aan fysiotherapeuten en ik luisterde naar mijn ouders om dan toch maar voor een ander vak te gaan kiezen. Ik wist het werkelijk waar niet en wilde een tussenjaar nemen waarin ik kon werken en mezelf kon ontdekken. Mijn ouders stonden daar niet achter en verplichtten mij een studiekeuze te maken, bang dat ik nooit meer zou gaan studeren. Dan maar ergotherapie studeren en ik heb de studie afgerond zoals het hoorde. Direct na deze studie ben ik gaan werken en heb ik tegelijkertijd de studie Sportmassage opgepakt omdat ik graag mensen fysiek wilde beter maken. Niet veel later plakte ik daar de studie Voetreflextherapie achteraan. Hier kwam ik in aanraking met de holistische benadering en het concept dat lichaam en geest niet van elkaar gescheiden gezien konden worden. Daar wilde ik meer van weten en leergierig als ik was ben ik – naast het grootbrengen van mijn 2 kids- Acupunctuur gaan studeren en heb hierin ruim 7 jaar mijn praktijk gehad. Ik specialiseerde mij op het gebied van pijnklachten, vermoeidheid & burn-out en voedingsleer.


Na ruim 18 jaar heb ik het roer omgegooid en heb ik afscheid genomen van mijn praktijk. Ik heb in de afgelopen 5 jaar drie prachtige andere bedrijven in de evenementensector opgebouwd en werk daarnaast op projectbasis bij De M(enselijke) Factor en Mflix Academy, gespecialiseerd op het gebied van oa. Cultuur- en Leiderschap en Persoonlijke ontwikkeling. Ontwikkelen = de wikkels eraf halen en daar sta ik mee op en ga ik mee naar bed: zowel voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling & groei als om deskundigheid in te zetten bij de mensen die ik begeleid. Van indringende trainingen van Tony Robbins waarin mijn persoonlijke mission statement en kernwaarden tot leven zijn gekomen tot persoonlijke retraites & opleidingen die tot op niveau van regressie reikten (o.a. de Inner Child Therapy). Ik werd voor het eerst bewust van de activering en invloed van oude (onverwerkte) pijnen op ons lichaam & geest& relaties tijdens de relatie intensive week van Dr. Ingeborg Bosch met haar PRI-therapy ( past-reality integration therapy). Een ware transformatie in mijn leven en niet alleen van mij maar van iedereen daar: een van de deelnemers was een 73-jarige psychiater die het omschreef als zijn meest waardevolle week in zijn persoonlijke transformatie. Ik vertel je er live graag meer over.

Zowel mijn nieuwsgierigheid & leergierigheid als de rotsblokken op mijn weg maakten dat ik 3 jaar geleden mezelf heb verrijkt met de opleiding tot Breathwork coach en de opleiding tot Spiegelcoach*.
*(de ander helpen in de ontwikkeling & groei door diegene bewust te laten worden dat wat je in een ander ziet -positief of negatief- een reflectie is van jezelf. Van hieruit wordt duidelijk welke verborgen kwaliteiten je hebt of nog verder mag ontwikkelen of aan welke zaken je bij jezelf mag gaan werken omdat deze jou negatief opvallen bij de ander).

Tijdens de opleiding tot Breathwork coach ervaarde ik hoe je middels de verbonden ademhaling tijdelijk even jouw bewuste mind op een lager pitje zet waardoor je emotionele brein contact gaat maken met je lijf ( het onbewuste). In elke cel van ons lijf zitten onze herinneringen en dus ook onze negatieve herinneringen en trauma’s opgeslagen als vastgezette energie. Een hond schudt zichzelf vrij van bijvoorbeeld een aanval van een andere hond waardoor de spanning wegvloeit en gaat over tot de orde van de dag. Een mens heeft daarentegen een ratio (ego) & leeft in een wereld van prestaties en leeft volgens het motto “nu even niet of geen tijd” voor ontladen. We zijn dikwijls afgesneden van ons gevoel en uit verbinding; we zijn ‘hoofd-mensen’ geworden.


Tijdens een breathwork sessie krijgt het lichaam de kans deze vastgezette energie te ontladen middels emoties, bewegingen en het maken van geluid. Verdwijnen van lichamelijke klachten, komen tot diepe inzichten en een rustige(re) geest zijn het resultaat.


Vanaf moment 1 dat ik de kracht van Breathwork ervaarde wist ik het niet alleen, ik voelde het ook in al mijn cellen van mijn lijf dat ik met deze vorm van therapie mensen ‘beter’ kon maken. Mijn zielsmissie was helemaal helder:


“Mensen helpen op hun pad naar bewustwording & heling middels hun eigen zelf genezend vermogen & (onbewuste) mind. Inmiddels heb ik al vele mensen mogen begeleiden op hun eigen spirituele ontwikkelpad.

Mijn eigen ervaring met psychedelica

Het werken met psychedelica is een mooie parallel. Een van de verdiepingen van de opleiding tot Breathwork coach was het ervaren van de magic truffel. En of de truffel magic is! Een goede voorbereiding door jezelf in te lezen & je lichaam goed te voeden & jouw intenties helder te hebben zijn aspecten die je niet mag onderschatten! Ik heb dat in den lijve ondervonden met een ayahuasca sessie aantal jaren geleden, waarin ik vooral een ‘quick fix-oplossing’ wilde voor mijn probleem en er onvoorbereid inging. Laat ik nu ook destijds een dingetje hebben gehad met controle loslaten & overgave. Daarna volgde een sessie met BUFO, wow! Hierin kon ik niet anders dan de controle loslaten. Een fantastische ervaring van opnieuw op de wereld komen volgde.


Na de eerste truffelsessie volgde er nog een aantal (inclusief een periode microdosing) waarvan de laatste een persoonlijke sessie bij Marcel en die was nog dieper en helender! Ik heb een groot rotsblok kunnen omarmen wat niet lukte met mijn eigen verstand of tijdens een coaching. Ook heb ik diepe verbinding kunnen maken met mijn ware ik, mijn hart helemaal kunnen openen en mijn innerlijk vuur voelen branden als nooit tevoren. Het is van groot belang hoe de truffel wordt voorbereid en geconsumeerd. Bij Triptherapie bereiden we een fantastisch recept voor jou voor: smaakvol & overgeven komt praktisch niet voor. De gesprekstherapie tijdens de eerste fase van de sessie, de veilige setting en de integratie achteraf dragen eraan bij dat je het maximale uit jouw sessie haalt. En daar zijn wij voor als tripzitters.

Specialisme

Mijn specialisme ligt op het gebied van trauma verwerking, persoonlijk leiderschap & relaties. De ervaringen in de eerste 7 jaren in jouw leven zijn sterk bepalend hoe je over jezelf gaat denken, hoe jij de buitenwereld gaat beleven en hoe jij reageert in situaties. Jouw opvoeding en de omgeving waarin je opgroeit zorgen ervoor dat het onbeschreven blad wat je was beschreven wordt met een aantal diepgewortelde overtuigingen over jezelf en regels welke (volgens jouw opvoeders & omgeving) de enige juiste zijn om na te leven. Bij menigeen gaat dit op latere leeftijd wrikken en ontstaan er innerlijke conflicten & relationele problemen.


De meeste mensen kiezen liever voor de bekende pijn dan voor het onbekende geluk! Ga je dan vreemd met jezelf door het pad van de ander te blijven volgen of blijf je tegen jouw eigen schaduw vechten? Of ga je bewust ervoor kiezen om jouw eigen pad in te slaan, de rotsblokken op jouw weg als een cadeau te zien en de verbinding met je ware Ik te herstellen? Oftewel: leef je vooral in de comfort- of fearzone of ga je écht je persoonlijke ontwikkelreis aan om uit te komen op wat voor jou de plek is ‘where the magic happens?’


Onderstaande quotes hebben mij & mijn cliënten zeer geholpen te transformeren:

 • Iemand anders de schuld geven is een van de beste manieren om met je probleem te blijven
  zitten
 • Als je op zoek bent naar die persoon die je leven kan veranderen, kijk dan in de spiegel
 • Kwetsbaarheid begint met de moed om in de spiegel te durven kijken
 • Ik kijk niet weg voor mijn angst maar ik kijk hem aan
 • Ik bereik innerlijke vrede door met dankbaarheid naar het verleden te kijken
 • Als ik anders naar dingen kijk, veranderen de dingen waar ik naar kijk
 • Irritaties aan de ander zijn delen van mijn schaduw die ik niet wil erkennen
 • Door te doen maak je het onmogelijke mogelijk

Mijn aanpak

Ik begeleid jou graag met de tools die ik heb in mijn gereedschapskist. Ieder mens is uniek en ieder vraagstuk daardoor net even anders, ik voel daarbij aan wat jij nodig hebt. Na jouw aanmelding zal Marcel een persoonlijk plan van aanpak maken gebaseerd op jouw gegevens die je ingevuld hebt in de digitale intake. Middels zijn diepgaande kennis over chemie en biochemie bekijkt hij of je bepaalde stoffen mist en ontvang je indien nodig een advies op het gebied van leefstijlfactoren (voeding, slaap en bioritme, stress en ontspanning, beweging, mindfulness, gedrag en gewoonte) en aanvullende supplementen. Dit alles om het maximale resultaat te halen uit jouw magic truffel sessie.

Als trip-facilitator bied ik begeleiding voor, tijdens en na de psychedelische sessie. Het begin van de tripsessie lijkt op gesprekstherapie. Na de inname zullen we steeds minder gaan communiceren en laten we uiteindelijk de woorden voor wat ze zijn, het gaat immers om de ervaring. Voordat de sessie begint maken wij consent afspraken (waar wil je mijn aanwezigheid, wat vind je belangrijk en fijn en wat vind je juist niet fijn). Alles om jou een vertrouwde, veilige en comfortabele omgeving te bieden zodat jij je volledig kunt overgeven aan dit prachtige proces en je het maximale uit je reis zult halen. Daarbij maak ik o.a. gebruik van muziek en etherische oliën om jou in een diepere staat van overgave te brengen en te triggeren waar mogelijk zodat je dichterbij jouw intentie komt. Tijdens een persoonlijke sessie is het mogelijk een aantal nummers die belangrijk zijn voor jou in te brengen. Deze zal ik in de laatste fase van jouw reis voor jou afspelen. Tijdens het nuchter worden komen we weer voorzichtig in gesprek (als je daar behoefte aan hebt). Soms kan je tijdens dit gesprek al duidelijk hebben welke betekenis jouw psychedelische ervaring heeft voor jou, maar soms ook nog niet en vallen de kwartjes pas later. Weet dat voor alles een tijd en een plaats is. Ik kijk ernaar uit om jou te mogen begeleiden op een onvergetelijke ontwikkelreis/spirituele reis.

Recensies over Linda

Vaak geven recensies van klanten een beter beeld over hoe anderen Linda als tripbegeleider ervaren. Lees bij interesse dan ook een paar recensies om meerdere meningen te gebruiken om zelf een idee te krijgen over Linda.

Lees hier alle recensies over Linda tijdens de triptherapie sessies

Contact opnemen

Je kunt met mij contact opnemen via het e-mailadres linda@triptherapie.nl

Een sessie met Linda boeken op jouw locatie

Ik werk op de locatie van de klant. Ik kan dus naar jouw (eigen) woning, Airbnb, hotel of vakantiehuis komen. Om de werkdruk voor mij wat te verlagen rij ik bij voorkeur niet meer dan 45 minuten per enkele reis vanaf mijn woonadres in Amsterdam EN rij ik graag buiten de spitstijden om. Ik kijk dan samen met jou naar de meest geschikte starttijd van de sessie. Over het algemeen is mijn werkgebied het volgende:

 • Noord Holland ( onder de lijn Hoorn, Heerhugowaard, Alkmaar)
 • Zuid Holland (boven de lijn Leiden, Gouda)
 • Utrecht (boven de lijn Utrecht, Amersfoort)
 • Flevoland (onder de lijn Dronten)

Valt jouw locatie (net)buiten dit werkgebied? Stuur mij dan een mailtje op linda@triptherapie.nl dan bekijk ik met jou wat de mogelijkheden zijn.

Werkgebied Linda -Linda
Zwart omlijnd is het werkgebied van Linda.

Bij aan de sessies worden onderstaande kosten achteraf in rekening gebracht.

 • reiskosten á 50 cent per gereden kilometer vanaf postcode 1096
 • eventuele parkeerkosten
 • woon je verder dan bovengenoemde afstand en je wilt toch graag dat Linda op jouw locatie komt? Dan kan je altijd even contact opnemen met Linda via de mail om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Er geldt dan een reistijd vergoeding van € 15 euro per kwartier boven 1.5 uur reistijd in totaal (heen en terug) gerekend via de snelste route. Een andere optie is om een Airbnb of hotel te boeken binnen het werkgebied.

Boeken van een sessie

Via de onderstaande link is het mogelijk om een sessie te boeken met Linda. Je kunt via het boekingssysteem ook zien op welke dagen er beschikbaarheid is door een dienst te kiezen met Linda als begeleider.

Boek een psychedelische sessie met Linda als begeleider