Meldingen
Alles wissen

Ego death / level 5 psychedelische trip


Mathijs
Berichten: 19
Registered, Customer
Topic starter
(@mathijs)
Eminent Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Ego death is in mijn ervaring je geest die zich scheid van je lichaam door een intense psychedelische ervaring. Dit klinkt erg raar als je dit nog nooit meegemaakt hebt.

Altijd ben ik atheïstisch geweest en mijn geloof bij het feitelijke gehad ( en nog steeds een beetje :), maar nadat ik ego death of death heb ervaren tijdens een psychedelische trip heb ik een tijdelijke aanraking met het oneindige universum en nondualiteit gevoelt, waarbij mijn geest letterlijk los kwam  van mijn lichaam.

 Het is een niet te beschrijven gevoel maar elke cel van mijn lichaam vulde met liefde en het was alsof ik tijdelijk elke gedachte en ervaring kon beschrijven als de complete waarheid.

Dit voelde waar ik mijn hele leven naar opzoek was, dit is de waarheid.

De ego death geeft je waar jij naar opzoek bent, een vette ervaring, meer betekenis in je leven het loslaten van angsten en onzekerheden en als een herboren mens jou nieuwe leven ingaan, en verbeteren.

Als je interesse hebt om dit te doen, doe het dan goed en doe het onder professionele begeleiding zoals ik dat gedaan heb, want anders haal je waarschijnlijk niet het gewenste resultaat als je hier naar zoekt.

Greetzz and love to all who are seeking more meaning to their life x

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
3 reacties
marcel
Berichten: 597
Admin
(@marcel)
Tripcoach
Deelgenomen: 3 jaar geleden

@mathijs

Mijn eerste ego death tijdens een psychedelische trip ging als volgt....

De gedachte dat ikzelf bestand omdat ik bezig was met de gedachte dat ikzelf bestond voorkwam de overgave aan de ego death. Het was een herhaling van gedachten in mijn hoofd die ging als volgt: "Ik denk, dus ik besta. Ik besta dus ik kan denken dat ik besta. Dus als ik kan denken dat ik besta dan besta ik toch echt? Is het echt dat ik besta?" Vele varianten van deze zinnen spookten door mijn hoofd terwijl het opeens leek dat ik zelf naast mijn eigen bed stond, maar ik lag fysiek toch echt in bed. Mijn alternatieve ik zei tegen mij dat alles goed kwam om me gerust te stellen alleen mijn alternatieve ik moest dat ook weer horen van een andere alternatieve ik en dat dan tot in de oneindigheid van alternatieve ik's totdat de cirkel rond was en dat ik in feite tegen de alternatieve ik's zei dat alles goed kwam en op dat moment liep de alternatieve ik de kamer uit voor mijn gevoel en daarna belande ik in de ego death.

Hoe de ego death precies voelt en wat het doet is in woorden moeilijk uit te leggen. Het lijkt erop alsof je egootje die alles nodig heeft en wilt niet meer bestaat en dat de grenzen tussen mij als individu en het universum er niet meer zijn. Het is moeilijk te beseffen waar mijn menselijke buitenkantje op houd te bestaan. Alles is verbonden. Tijdens een ego death is het woord tevredenheid bij mij van toepassing aangezien de ego niets wilt.

In feite is ook alles verbonden omdat alles invloed heeft op alles. Onze omgeving bepaalt mede hoe wij ons gedragen en wat we denken. In het dagelijkse leven zien we onszelf wel als individu en afgescheiden van de rest. Die afscheiding hebben we nodig om te kunnen overleven en om onze basis behoeften te verzorgen. Soms slaan we daar in door met alle gevolgen van dien en dan kan een ervaring als ego death je de andere kant van het verhaal laten inzien om vervolgens in het normale leven meer in balans te zijn.

Beantwoorden
Mathijs
Berichten: 19
Registered, Customer
Topic starter
(@mathijs)
Eminent Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Oke klinkt erg cool om mee te maken. Leuk om te lezen dat ze dus in allerlei verschillende vormen uiten, ben benieuwd of ze per individu ook in meerdere opzichten uiten, maar 1 manier om daar achter te komen 😉

Het was voor mij in ieder geval anders als de vorige trips die we gedaan hadden, het voelde alsof we een ritueel hadden voldaan die ieder mens doorstaan moet hebben om tot de waarheid te komen.  

Beantwoorden
marcel
Berichten: 597
Admin
(@marcel)
Tripcoach
Deelgenomen: 3 jaar geleden

@mathijs

Elke trip is anders en elk proces wat iemand doorgaat is anders. Maar losing the ego heeft vaak toch wel meeste impact op iemands verdere leven. Dus triplevel 4 en 5 zijn daar het meest geschikt voor. Toch is het vaak wel verstandig om de eerste trip niet verder te gaan dan triplevel 3 of 4.

Lees hier meer over de triplevels

Beantwoorden