Meldingen
Alles wissen

SSRI of psychedelica tegen depressie, angst of stress?


marcel
Berichten: 633
Admin
Topic starter
(@marcel)
Tripcoach
Deelgenomen: 3 jaren geleden

SSRI of psychedelica tegen depressie, angst of stress?

Momenteel wordt er onderzocht via een nieuwe klinische studie of natuurlijke psychedelica zoals psilocybine beter werkt tegen depressie, angst en stress dan SSRI. Eerlijk gezegd weten we eigenlijk al wel wat de uitkomst is.

 

 

De afbeelding toont een vergelijking van het serotonergisch functioneren gericht op de effecten van postsynaptische 5-HT1A- en 5-HT2A-signalering (De serotonine receptoren). De meer uitgesproken effecten van chronisch gebruikte SSRI's op post-synaptische 5-HT1AR-signalering hebben de hypothese dat ze verband houden met hun antistress-, pro-coping-eigenschappen, maar ook met hun neiging tot gematigde of 'afgevlakte' emotionele reactiviteit. Van de directe 5-HT2AR-agonist-eigenschappen van psychedelica wordt verondersteld dat deze zich verhouden tot hun neiging om de gevoeligheid voor het milieu te verhogen en om de emotionele bevrijding te bevorderen die in combinatie met psychologische ondersteuning, wordt verondersteld therapeutisch krachtig te zijn.

 

Een verhelderende video

Deze YouTube video verteld wat psychedelische therapie kan doen bij depressie, angsten, PTSS en stress.

 

Meer dan alleen psychedelische therapie

Het bovenstaande verhaal gaat alleen over wat we tijdens een psychedelische sessie doen. Er valt echter nog meer voordeel uit een psychedelische trip te halen. De voorbereiding van de trip is vele malen belangrijker dan wat men zou verwachten.

Wij geloven er namelijk in dat een gezond lichaam zorgt voor een gezonde basis om ook psychisch gezond te zijn. Wij doen er dan ook alles aan om alle facetten van het bestaan aan te pakken en daarom adviseren wij ook onze klanten op basis voeding, beweging en supplementen. De gehele aanpak voor lichaam en geest zorgt voor de beste resultaten op korte en lange termijn. Doorgaans hanteren we bij de meeste klanten een schema die er als volgt uitziet:

  1. Aanmelding, neurotransmitter test en intake
  2. Advies over voeding beweging en supplementen op basis van punt 1
  3. Een periode van 2-3 weken voortgang bekijken van punt 2
  4. Een individuele psychedelische ceremonie (tenzij een groep extra nut of de voorkeur heeft)
  5. Nabespreking van de truffel ceremonie op dezelfde dag
  6. Na ongeveer 1-2 weken nogmaals een nabespreking

Wat anderen zeggen over triptherapie

Een verhaal van een klant kan vaak meer vertellen over wat wij doen dat dat wij over onszelf schrijven.

Lees hier alle recensies van onze “klanten”

Bent u nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Voordat u zich bij ons aanmeld kunt u het beste zo veel mogelijk leren over triptherapie. Triptherapie werkt namelijk het allerbeste als iemand er klaar voor is. Uiteraard staan wij voor u klaar indien u klaar bent om middels lichamelijke gezondheid en psychedelische therapie uw leven prettiger en gezonder te maken. U kunt van ons de beste persoonlijk dienstverlening verwachten die er is.

Lees hier meer over voor wie psychedelische therapie geschikt is

Heeft u vragen?

Wilt u eerst meer weten over wat we doen en wie we zijn? U kunt ons de oren van het hoofd vragen. Dit kan via de onderstaande mogelijkheden. Kies zelf een medium uit waar u zich goed bij voelt.

Openbare vragen via forum: Klik hier
Telefoon: +31640898455
Email: info@triptherapie.nl
Contactformulier: Klik hier
Facebook: Klik hier
Twitter: Klik hier

Beantwoorden
3 reacties
dwilliams
Berichten: 2
(@dwilliams)
New Member
Deelgenomen: 2 jaren geleden

Hey man. Awesome post you have there. I believe in the power of psychedelics when it comes to treating stress or anxiety. I've been wanting to try Ayahuasca to cure my depression as I have read that it can actually help relieve stress. What do you say about this?

Beantwoorden
1 Beantwoorden
marcel
Admin
(@marcel)
Deelgenomen: 3 jaren geleden

Tripcoach
Berichten: 633

@dwilliams

Hi,

Ayahuasca is not our preference and besides that it's illegal here in the Netherlands. We think psilocybin or psiloflora works better against depression than ayahuasca.

See also:

Difference ayahusca, psilohuasca, psiloflora and psilocybin

Beantwoorden
dwilliams
Berichten: 2
(@dwilliams)
New Member
Deelgenomen: 2 jaren geleden

Thanks for the immediate response marcel, appreciate it. I see your point. I might consider psilocybin as an option as well. 

Beantwoorden