Vermijd deze voedin...
 

Vermijd deze voeding bij de ziekte van Crohn  

  RSS

marcel
(@marcel)
Tripcoach Admin
Lid geworden: 12 maanden geleden
Berichten: 395
16 februari 2019 18:05  

Vermijd deze voeding bij de ziekte van Crohn

De volgende voeding is ontstekingsbevorderend en dient vermeden te worden bij de ziekte van Crohn:

Suiker: Het eten van suiker en met name fructose. Fructose samen met glucose in een molecuul is wat wij tafelsuiker noemen. Vermijdt toegevoegd suiker zo veel mogelijk. Tevens zorgt suiker voor ontstekingsreacties in het lichaam waardoor er minder serotonine vrijkomt.

Slechte vetten: Slechte vetten zorgen voor ontstekingsreacties in het het lichaam en dat zorgt via ontstekingsfactoren een verlaging van de vrijlating van serotonine en BDNF. De slechte vetten zijn doorgaans plantaardige omega 6 vetten die worden gebruikt om te bakken zoals zonnebloem-, soja- en pindaolie. Geharde (plantaardige) vetten zijn ook slechte vetten.

Zuivel: Zuivel kan bij hoge inname ook ontstekingsbevorderend werken. Het beste kan er geen gezoete of niet aangezuurde zuivel worden genuttigd. Ongezoete kefir of yoghurt kan dus wel met mate worden gegeten.

Gluten: Eet zo min mogelijk producten op basis van granen. Gluten kunnen ook ontstekingen veroorzaken, vooral bij allergische reacties. Haver en dus havermout kunnen wel worden gegeten.

Alcohol: Alcohol is vergist suiker en kan het beste geheel worden vermeden. Indien er toch alcohol wordt gedronken dan kan een half tot een heel glas wijn per dag worden gedronken worden zonder al te veel schade. Daarboven wordt alcohol al een een ontstekingsbevorderaar.

Vlees: Wild, grasgevoerd vlees en wilde vis zijn geen probleem mits rood vlees beperkt wordt gegeten (advies is max. 2 keer per week). Alle vis die niet wild gevangen is of anders is gevoerd dan natuurlijk kan beter niet worden gegeten. Graan- en maisgevoerde dierlijke producten worden ook afgeraden.


ReageerCitaat
Topic Tags
marcel
(@marcel)
Tripcoach Admin
Lid geworden: 12 maanden geleden
Berichten: 395
2 april 2019 15:07  
Voeding die bij alle ontstekingsziekten vermeden moeten worden
De onderstaande voeding kan het beste worden vermeden bij welke vorm van ontstekingsziekten dan ook. Ook indien je ziet ziekt bent.
Geplaatst door: mputten

Vermijd deze voeding bij de ziekte van Crohn

De volgende voeding is ontstekingsbevorderend en dient vermeden te worden bij de ziekte van Crohn:

Suiker: Het eten van suiker en met name fructose. Fructose samen met glucose in een molecuul is wat wij tafelsuiker noemen. Vermijdt toegevoegd suiker zo veel mogelijk. Tevens zorgt suiker voor ontstekingsreacties in het lichaam waardoor er minder serotonine vrijkomt.

Slechte vetten: Slechte vetten zorgen voor ontstekingsreacties in het het lichaam en dat zorgt via ontstekingsfactoren een verlaging van de vrijlating van serotonine en BDNF. De slechte vetten zijn doorgaans plantaardige omega 6 vetten die worden gebruikt om te bakken zoals zonnebloem-, soja- en pindaolie. Geharde (plantaardige) vetten zijn ook slechte vetten.

Zuivel: Zuivel kan bij hoge inname ook ontstekingsbevorderend werken. Het beste kan er geen gezoete of niet aangezuurde zuivel worden genuttigd. Ongezoete kefir of yoghurt kan dus wel met mate worden gegeten.

Gluten: Eet zo min mogelijk producten op basis van granen. Gluten kunnen ook ontstekingen veroorzaken, vooral bij allergische reacties. Haver en dus havermout kunnen wel worden gegeten.

Alcohol: Alcohol is vergist suiker en kan het beste geheel worden vermeden. Indien er toch alcohol wordt gedronken dan kan een half tot een heel glas wijn per dag worden gedronken worden zonder al te veel schade. Daarboven wordt alcohol al een een ontstekingsbevorderaar.

Vlees: Wild, grasgevoerd vlees en wilde vis zijn geen probleem mits rood vlees beperkt wordt gegeten (advies is max. 2 keer per week). Alle vis die niet wild gevangen is of anders is gevoerd dan natuurlijk kan beter niet worden gegeten. Graan- en maisgevoerde dierlijke producten worden ook afgeraden.


ReageerCitaat

Inloggen van Registreer aub