Oorzaken van migrai...
 
Meldingen
Alles wissen

Oorzaken van migraine

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
1,774 Bekeken
Marcel van der Putten
(@marcel)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 703
Topic starter  
Oorzaken van migraine

Migraine heeft doorgaans niet een enkele oorzaak, maar vaak een combinatie van oorzaken. Iedereen heeft anderen triggers van migraine en het is de sleutel is om die zo goed mogelijk te vermijden. Veel voorkomende triggers voor migraine zijn:
  • Voedsel. Chocolade, rode wijn, oude kaas en nitraten in verwerkt vlees, zoals hotdogs en salami. Voor sommige mensen kunnen gluten en zuivelproducten ook bijdragen aan migraine. Cafeïne en uitdroging zijn ook mogelijke triggers. In sommige gevallen kan tyramine in voeding de migraine triggeren.
  • Stress. 80% van de migraine-patiënten heeft stress als een trigger.
  • Slaap. Te weinig slaap of juist te veel slapen kan ook een trigger zijn. Niet goed slapen of je slaaproutine veranderen kan ook een migraine veroorzaken.
  • Luchtdruk. Zelfs de lucht om je heen kan een migraine veroorzaken. Verandering van luchtdruk door het weer of een verandering in de hoogte kan migraine veroorzaken.

Bijhouden wanneer je migraine krijgt

De volgende keer dat je een migraine ontwikkelt, schrijf dan op wat je hebt gegeten in de uren voordat het begon, hoe goed je de nacht ervoor geslapen hebt, en je stressniveaus. Dat geeft je een beter inzicht in je triggers en wat je moet vermijden om je kansen op migraine te verlagen.


   
BeantwoordenCiteren