Dopamine en de rela...
 
Meldingen
Alles wissen

Dopamine en de relatie met ADHD, ADD en darmflora

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,389 Bekeken
Marcel van der Putten
(@marcel)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 703
Topic starter  

Dopamine en de relatie met ADHD, ADD en de darmflora

Steeds meer onderzoeken wijzen met hun vinger naar dopamine als het gaat over de oorzaak van ADHD en ADD. Een tekort, een overschot aan, een overgevoeligheid of juist ongevoeligheid van dopamine wordt telkens genoemd. Nog jongere onderzoeken bekijken waarom dopamine in onbalans is en het wordt steeds duidelijker dat de darmflora een zeer grote rol speelt bij dopamine gerelateerde afwijkingen.

darm dopamine -Forum
De darmen hebben veel invloed op het dopaminegehalte

Darmbacterie krijgt de "schuld"

Volgens een onderzoek van het Radbout hebben mensen met meer bacteriën van de soort Bifidobacterium genus een verhoogde kans op ADHD omdat deze bacteriesoort het enzym cyclohexadienyl dehydratase aanmaakt en daardoor zorgt voor de synthese van fenylalanine, een voorganger van dopamine.

vorming Dopamine Serotonine melatonine GABA adrenaline -Forum

Bifidobacterium genus

Bifidobacterium genus zorgt er voor dat neurotransmitters in onbalans raken. Het terugdringen van de populatie Bifidobacterium genus kan door de juiste voeding te eten waardoor andere stammen gaan groeien die dan concurreren om plek en voeding in de darmen. Laat de goede (betere) bacteriën met de juiste voeding en probiotica (vooral belangrijk na antibiotica).


   
BeantwoordenCiteren