Psilocybine sessie ...
 
Meldingen
Alles wissen

Psilocybine sessie bij migraine

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
196 Bekeken
Marcel van der Putten
(@marcel)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 703
Topic starter  

Psilocybine sessie bij migraine

Migraine heeft wereldwijd miljoenen mensen in zijn greep. Terwijl traditionele behandelingen gericht zijn op het verlichten van symptomen, wordt de rol van psychedelica, met name psilocybine, steeds meer onderzocht als een potentieel baanbrekende benadering voor migrainebehandeling. Recente wetenschappelijke publicaties suggereren dat psilocybine niet alleen ontstekingsremmende eigenschappen heeft, maar ook de groei van dendrieten kan stimuleren, wat een veelbelovende invalshoek biedt voor het begrijpen van de effecten ervan op migrainepatiënten.

Een belangrijk aspect van de potentiële voordelen van psilocybine bij migrainetherapie is het vermogen ervan om ontstekingen te verminderen. Recentelijk onderzoek heeft aangetoond dat psilocybine een ontstekingsremmend effect kan hebben door interactie met het serotoninesysteem. Migraine wordt vaak geassocieerd met ontstekingen van de bloedvaten in de hersenen, wat de ernst en duur van migraineaanvallen kan verergeren. Psilocybine kan een rol spelen bij het moduleren van deze ontstekingsreacties, wat de frequentie en intensiteit van migraineaanvallen zou kunnen verminderen.

Een interessante eigenschap van psilocybine is de mogelijke bevordering van dendritische groei. Dendrieten zijn de vertakte uitlopers van zenuwcellen die verantwoordelijk zijn voor het ontvangen van signalen van andere neuronen. Onderzoek suggereert dat de groei van dendrieten kan bijdragen aan neuroplasticiteit, het vermogen van de hersenen om te leren en zich aan te passen aan nieuwe omstandigheden. In het geval van migraine kan het bevorderen van dendritische groei een cruciale rol spelen bij het herstel van verstoorde neurale circuits die verband houden met migraineaanvallen.

Bovendien hebben studies aangetoond dat psilocybine positieve effecten kan hebben op de stemming en angstniveaus, die vaak gepaard gaan met migraine. Door het reguleren van serotonine, een neurotransmitter die betrokken is bij stemming en emoties, kan psilocybine niet alleen directe verlichting bieden van de fysieke symptomen van migraine, maar ook bijdragen aan een verbetering van de algehele kwaliteit van leven voor migrainepatiënten.

Een psilocybine sessie aanvragen?

Gebruik je medicijnen tegen migraine? Het kan dan zijn dat je dan geen psilocybine sessie kunt ondergaan. Triptanen zoals Sumatriptan en Rizatriptan kunnen de effecten van psilocybine versterken, wat kan leiden tot onvoorspelbare reacties. Zolang er weinig onderzoek is gedaan naar deze combinatie met medicijnen wordt doorgaans aangeraden deze een korte periode niet in te nemen (in overleg met de arts). Er zijn echter ook andere contra-indicaties waar we rekening mee moeten houden. Vul vrijblijvend de intake in of lees meer over de psilocybine sessie via de onderstaande links:

Psilocybine sessie info | Intake psilocybine therapie

Psilocybine structuur

 


   
BeantwoordenCiteren