Zoek
Sluit dit zoekvak.

Psilocybine sessie

Psilocybine therapie

Psilocybine sessie als therapie

Een psilocybine sessie is een gedeelte van een therapietraject, bestaande uit drie belangrijke fasen: de voorbereiding, de psilocybine sessie zelf en het integratiegesprek. De voorbereidingsfase is bedoeld om de persoon die de sessie zal ondergaan, klaar te maken voor de reis die ze gaan maken. Hierbij zal onder andere de intentie van de sessie worden vastgesteld, adviezen worden gegeven om de neurochemie te verbeteren en kleine opdrachten worden gedaan om de psilocybine sessie beter te laten verlopen.

De psilocybine sessie zelf is het moment waarop daadwerkelijk psilocybine in de vorm van magische truffels (thee) consumeert. Dit kan leiden tot een introspectieve ervaring waarbij inzichten worden opgedaan.

Na afloop van de psilocybine sessie is er tijd nodig om te integreren, waarin de persoon kan reflecteren op de ervaring, de betekenis ervan kan begrijpen en manieren kan vinden om de inzichten die hij of zij heeft opgedaan te integreren in het dagelijks leven. Het integratiegesprek is een belangrijke ondersteunende stap hierin.

Wij werken met ervaren begeleiders/therapeuten die kunnen helpen bij jouw therapeutische doelstellingen en bij het vinden van manieren om de (soms spirituele) inzichten uit de sessie te vertalen naar de realiteit.

Psilocybine in de wetenschap

Momenteel wordt de psychedelicum psilocybine ingezet bij onderzoeken om diverse aandoeningen te behandelen. Onderzoekers hebben goede resultaten behaald bij het behandelen van de depressie en daarom wordt er nu onderzoeken gedaan naar psilocybine sessies voor de andere behandelingen zoals:

 • Alcoholisme (AUD, alcohol use disorder)
 • Rookverslaving
 • Opioïdenverslaving
 • Zware depressie (depressive disorder Major)
 • Therapie resistente depressie
 • Angstklachten
 • Obsessive-Compulsive Disorder (OCD)
 • Body Dysmorphic Disorders (BDD)
 • Anorexia
 • Alzheimer
 • Parkinson
 • Migraine
 • Clusterhoofdpijn

Individuele of groepssessie?

Individuele sessie

Eén van de voordelen van een privé sessie is dat deze meer gefocust en persoonlijk kan zijn. Bij individuele psilocybine sessies kunnen we ons volledig richten op de specifieke behoeften en doelen van de persoon die de sessie ondergaat. Er is meer ruimte voor individuele begeleiding, waar echte aandacht wordt besteed aan de persoon die de sessie ondergaat. Dit kan diepgaande therapeutische ervaringen opleveren die mogelijk niet in een groep plaatsvinden.

Een privé sessie kan ook een gevoel van veiligheid en vertrouwen bieden en kan minder intimiderend aanvoelen dan een groepsceremonie, die overweldigend kan zijn voor sommigen. Ook kan er meer flexibiliteit zijn in de sessielengte, de timing en de set en setting.

Groepsceremonie

Een groepsceremonie met psilocybine heeft verschillende voordelen. Allereerst zijn de kosten meestal lager dan wanneer iemand alleen een individuele sessie zou boeken. Dit maakt het voor meer mensen toegankelijk om de therapie te ervaren.

Daarnaast kan het groepsgevoel bijdragen aan een gevoel van verbondenheid en ondersteuning tijdens de trip.

Het hebben van medereizigers kan helpen om de ervaring beter te begrijpen en verwerken, aangezien degenen die de ceremonie bijwonen vaak open en empathisch zijn waardoor de ervaringen worden uitgewisseld.

Verder kan het delen van de ervaringen met anderen de kans bieden om van elkaar te leren en nieuwe inzichten op te doen.

Aanmelden voor een psilocybine sessie

Onze intake invullen duurt zo’n vijf minuten. Op basis van de ingevulde gegevens kunnen wij controleren op contra-indicaties en geven wij een reactie met daarin onze bevindingen. Wij zullen u erop attenderen als wij contra-indicaties hebben herkend. Verder geven we onze mening welke dosering het beste past bij de ingevulde gegevens.

Indien mogelijk wordt geacht een psilocybine sessie te doen, kan er worden gereserveerd via het boekingssysteem. Na het maken van een afspraak voor de sessie geven we op basis van de intake persoonlijke adviezen ter voorbereiding. Vul vrijblijvend de intake in via de onderstaande knop.

psilocybine sessie -Psilocybine sessie

Het kiezen van een therapeut

Een psilocybine sessie is voor de meeste mensen een grote stap om te maken en goede begeleiding draagt bij aan een goede sessie en uitkomst. Het is belangrijk om je prettig te voelen bij jouw therapeut die jou gaat begeleiden tijdens deze psychedelische sessie. Nadat je de intake hebt ingevuld, is de volgende stap het kiezen van een psycholoog of tripbegeleider. Je kunt alvast een kijkje nemen en de profielpagina’s lezen van ons personeel via de onderstaande knop.

Meer lezen over psilocybine

Wil je meer weten over hoe psilocybine werkt? Psilocybine heeft namelijk invloed op de (bio)chemische processen in het lichaam. Naast de tripervaring en inzichten die psilocybine kan geven, kan psilocybine ook ontstekingswaarden terugdringen, de neurochemie veranderen, neuroplasticiteit bevorderen en mogelijk diverse organen beschermen tegen schade. Zie ook de volgende items.