Tekortkomingen trad...
 
Meldingen
Alles wissen

Tekortkomingen traditionele behandelmethoden chronische aandoeningen

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
55 Bekeken
cd418d952dc3c17ec40dc7b2a9461c9a?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 5
Topic starter
(@robins)
Active Member
Deelgenomen: 2 maanden geleden

In het ‘’Manifest voor therapeutische gebruik van psychedelica’’ uitgebracht door de Werkgroep Therapeutische Toepassingen Psychedelica, wordt gesproken over het unieke karakter van psychedelica binnen therapeutische context. ‘’Bijzonder is dat psychedelica effectief lijken voor verschillende aandoeningen: dit biedt niet alleen perspectief voor patiënten die chronisch lijden, maar ook voor mensen met meerdere stoornissen en veelal complexe problematiek.’’

Hoe zou u de volgende constatering beoordelen, en wat voor inzicht verschaft dit over de tekortkomingen van traditionele behandelmethoden voor individuen die lijden aan chronische aandoeningen?

Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 995

@robins 

Geplaatst door: @robins

Hoe zou u de volgende constatering beoordelen, en wat voor inzicht verschaft dit over de tekortkomingen van traditionele behandelmethoden voor individuen die lijden aan chronische aandoeningen?

De constatering dat psychedelica effectief lijken te zijn voor verschillende aandoeningen is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en klinische studies. Deze studies hebben aangetoond dat psychedelica zoals psilocybine, MDMA en LSD veelbelovende resultaten kunnen opleveren bij de behandeling van aandoeningen zoals depressie, angststoornissen, PTSS en verslavingen.

Dit inzicht werpt een nieuw licht op de tekortkomingen van traditionele behandelmethoden voor individuen die lijden aan chronische aandoeningen. Veel traditionele behandelingen, zoals antidepressiva, werken niet voor iedereen en kunnen bijwerkingen hebben. Bovendien kunnen deze behandelingen vaak alleen symptomen onderdrukken in plaats van de onderliggende oorzaken aan te pakken.

Psychedelica daarentegen hebben het potentieel om diepere lagen van het bewustzijn te verkennen en kunnen mensen helpen om diepgaande inzichten te verkrijgen over zichzelf, hun gedrag en hun trauma's. Dit kan leiden tot blijvende veranderingen in denkpatronen, gedrag en levensperspectief.

Het unieke karakter van psychedelica binnen therapeutische context ligt in hun vermogen om een ​​diepe en transformerende ervaring te bieden die verder gaat dan het normale bewustzijn. Dit kan mensen in staat stellen om op een dieper niveau te werken aan hun psychische aandoeningen en kan leiden tot langdurige verbeteringen in hun welzijn. Verder kan bijvoorbeeld psilocybine bijdragen aan het verlagen van ontstekingswaarden en via de biochemische route helpen bij diverse chronische aandoeningen.

Een andere beperking bij diverse aandoeningen berust op de aanname dat bij bijvoorbeeld psychische aandoeningen de problemen en oplossingen worden gezocht in de cognitieve processen, terwijl het kan voortkomen uit een disbalans elders in het lichaam. Een holistische aanpak in de GGZ ontbreekt vaak en maakt de traditionele behandelmethoden minder efficiënt. Al met al zijn reguliere behandeling vaak te veel gericht op het bestrijden van symptomen en vormt dat de grootste beperking. 

Zie ook: Psilocybine als ontstekingsremmer

7dd79906 db8d 46e2 b0c9 4b83508ebf22 -Forum

Beantwoorden