Meldingen
Alles wissen

Psilocybine sessie hoge dosering met Ronald

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
482 Bekeken
602f81200183ae750adab58cca7876f2?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 1
Topic starter
(@claudia)
New Member
Deelgenomen: 4 maanden geleden

Na jaren opzoek werk te doen in verband met therapie rond mentale gezondheid kwam ik eindelijk uit bij Triptherapie. Mijn ervaring was zeer positief en intens. Het word vaak gezegd, maar woorden schieten te kort om het te beschrijven in al zijn glorie :). Natuurlijk had ik verwachtingen (die ik zoveel mogelijk probeerde te minimaliseren). Maar de therapie zelf was zoveel meer dan ik ooit kon verwachten.Β 

Ik was / ben zeer tevreden over mijn begeleider hierin (alsook het team dat hier achter zit). Janneke heeft mij in het begin zeer goed geholpen met alle nodige informatie. Toen was het tijd om een begeleider te selecteren, ik heb dus voor Ronald gekozen. Ik kan Ronald omschrijven als gepassioneerd, open minded, toegankelijk, eerlijk en hij weet gewoon waarover hij praat. Zijn ervaring lijkt immens groot en dat merk je ook. Ik werd zeer snel op mijn gemak gesteld en geholpen bij alles wat ik nodig achte.

Β 

De ervaring zelf: gezien ik anti depressiva nam werd er aanbevolen een medium tot hoge dosis te nemen. Ik heb uiteindelijk voor de hoge dosering gekozen. Deze werd mij aangeboden in 2 keer. De eerste dosis gaf mij een gevoel van ontspanning en relaxatie (iets wat ik hiervoor eigenlijk amper heb ervaren). Bij dosis 2 merkte ik echt een diepere duik in mijn onbewust zijn, hier begon het echte 'werk' voor mij. Waar ik het meeste van ben "geschrokken" (=positief) is hoeveel controle ik had in het hele gebeuren. Ik moest bewust kiezen om het harde werk uit te voeren, of ik kon ervoor kiezen om de deur niet te openen wanneer ik er mij niet klaar voor voelde. Dit resulteerde voor mij in mijn angsten en 'depressie' die mij eigenlijk heel hard omarmd hebben in de trip, iets wat ik absoluut niet verwacht had. Hetgeen waarvoor ik altijd vreesde was daar ineens om mij te steunen. Dit was dan ook meteen mijn grootste doorbraak voor mezelf. Ik heb comfort gevonden in mijn angsten en depressie die mij vertelde dat het oke was om soms op adem te moeten komen om klaar te zijn voor de volgende keer ik de deur wel wou open doen.Β 
Ik ben mij ook bewuster geworden van mijn ademhaling, iets wat hiervoor zo normaal leek is voor mij nu een tool geworden om mee te werken wanneer ik mij in moeilijke, stressvolle of vreugdevolle situaties bevind.

Nu zijn we enkele dagen later en kan ik zeggen dat ik met een andere bril naar de wereld en naar mezelf kijk. Ik sta positiever in mijn schoenen, ben zonder problemen ook gestopt met blowen. Iets waar ik vroeger naar verlangde, maar me nu eigenlijk niets meer zegt.

Ik kan dit soort therapie echt aanraden als je op zoek bent naar jezelf en de angsten die je denkt te hebben. Alles wordt een beetje in een ander daglicht gezet. Ik ben zeer tevreden dat ik nu weet dat "iedereen" aanwezig is in mijn hoofd en ik hen in de toekomst ook kan bezoeken om raad te vragen. Ik weet hoe raar dit klinkt, maar het is wel zo. Zelfs mijn donkere emoties kregen ineens een verlichting, wat ik voorheen nooit mogelijk achte. Er zijn nog vele deuren die ongeopend zijn gebleven, maar ik kijk er naar uit om deze in de toekomst te bezoeken. Het is voor mij zeker en vast voor herhaling vatbaar. Maar ik besef ook dat ik eerst met de reeds ervaren sessie aan de slag kan / moet.

Ik wil alvast het gehele team bedanken om dit soort therapie mogelijk te maken en mij hier zo goed in begeleid te hebben. De stap in het onbekende werd hierdoor minder groot.

Ik hoop ook dat mijn recensie anderen kan helpen om ook de stap te zetten in het onbekende πŸ™‚

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden