cropped-Triptherapie-transparant.png
Meldingen
Alles wissen

Recent nieuws over psychedelica

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
29 Bekeken
Marcel van der Putten
Berichten: 908
Admin
Topic starter
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

We hebben de Bing Copilot gevraagd om een samenvatting te geven van onze laatste nieuwsberichten en dit is het antwoord:

Het artikel “Psychedelische therapie: Trends in 2024” op de website van Triptherapie Nederland bespreekt de huidige trends en toekomstige voorspellingen in de wereld van psychedelische therapie. Hier zijn enkele belangrijke punten:

  • Innovatie in Psychedelische Therapie: Triptherapie, een van de eerste aanbieders van psychedelische therapie in Nederland, is altijd op zoek naar innovatie en het spotten van nieuwe trends.
  • Toekomstige vormen van therapie: Ze proberen voorspellingen te doen over welke vormen van psychedelica geassisteerde therapieën in de toekomst zullen vallen onder gereguleerde en door zorgverzekeraars vergoede zorg.
  • Wetgeving rondom Psychedelica: Er zijn tegenstrijdige ontwikkelingen op het gebied van wetgeving rondom psychedelische drugs. Aan de ene kant wil de overheid het gebruik van psychedelische drugs afremmen door de opiumwet aan te passen en meer stoffen illegaal te maken. Aan de andere kant is er een beweging om psychedelische therapie te erkennen als medische behandeling.
  • Erkenning van Psychedelische Therapie: Het Europese parlement heeft op 9 april 2024 6,5 miljoen euro vrijgemaakt voor onderzoek naar psilocybine bij palliatieve zorg. Dit is een signaal dat erkenning, regulering en vergoede zorg eraan zit te komen.
  • Nieuwe Trends: Nieuwe trends rondom psychedelische therapie zijn de hippieflip, wizardflip, aanstaande regulering, nieuwe wetten rondom psychedelica en de opleidingen tot psychedelische therapeut.

Dit zijn slechts enkele van de vele onderwerpen die in het artikel worden besproken. Voor een volledig overzicht raad ik je aan het volledige artikel te lezen.

 

Beantwoorden