EMDR therapie combi...
 
Meldingen
Alles wissen

EMDR therapie combineren met psychedelische sessie

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
36 Bekeken
d3846388caaf36ec995f1854fa134104?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 2
 EMDR
Topic starter
(@emdr)
Active Member
Deelgenomen: 2 dagen geleden

Kan je EMDR therapie doen direct voor en of na een psychedelische sessie?

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1263

@emdr 

Geplaatst door: @emdr

Kan je EMDR therapie doen direct voor en of na een psychedelische sessie?

Zowel EMDR sessies als psychedelische sessies kunnen zeer intensief zijn en daarom raden we aan minstens twee weken tussen deze sessies te laten. Dit geeft je de tijd om te integreren wat er tijdens de sessies is ervaren. Beide therapieën hebben verschillende mechanismen en effecten, maar er zijn ook overlappingen in de benadering van trauma- en emotionele verwerking.

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een therapeutische techniek die zich richt op het verwerken van traumatische herinneringen door middel van bilaterale stimulatie, zoals oogbewegingen. Het doel is om de emotionele lading van deze herinneringen te verminderen, zodat ze minder invloed hebben op het huidige functioneren. De sessies kunnen emotioneel uitdagend zijn. Het is belangrijk om voldoende tijd te nemen voor herstel en reflectie voordat je verder gaat en potentiële vooruitgang verliest.

Aan de andere kant biedt psychedelische therapie, zoals die met psilocybine, een unieke ervaring die kan leiden tot diepere inzichten en een herstructurering van de geestelijke gezondheid. Tijdens een psychedelische sessie kunnen deelnemers vaak toegang krijgen tot onderbewuste gedachten en gevoelens die anders moeilijk te bereiken zijn. Dit kan leiden tot significante doorbraken in de verwerking van trauma, maar het kan ook intense emoties en ervaringen oproepen die tijd en ruimte vereisen om te integreren.

Tevens is de voorbereiding en nazorg voor beide therapieën essentieel voor het succes ervan. Bij Triptherapie wordt er een uitgebreid protocol gevolgd dat niet alleen de sessies zelf omvat, maar ook de voorbereiding en integratie. Dit omvat voedingsadvies, beweging, en supplementen, evenals opvolggesprekken om de voortgang te monitoren en ervaringen te bespreken.

Door een periode van minstens twee weken tussen EMDR en psychedelische sessies aan te houden, krijg je de kans krijgen om de ervaringen te verwerken, eventuele emotionele nasleep aan te pakken en je voor te bereiden op de volgende stap de therapeutische ontwikkeling.

 

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/Individuele-psychedelische-sessie-q7yevv8y9pfm6tj9tmhyspumlev50opmazw2n94w00.png

Beantwoorden