Zoek
Sluit dit zoekvak.

Truffel sessie

Psilocybine therapie

Inhoudsopgave

Truffel sessie

Magische truffels

Magische truffels zijn een gedeelte van psychoactieve paddenstoelen die psilocybine en psilocine bevatten. Dit zijn psychedelische stoffen die kunnen leiden tot hallucinaties, veranderingen in perceptie, emoties en psychologische effecten. Deze stoffen kunnen invloed hebben op het visuele en auditieve vermogen, maar ook op het gevoel van tijd en ruimte. De effecten beginnen meestal binnen 15-30 minuten na inname en kunnen 3-6 uur duren. De intensiteit en duur van de effecten variëren en zijn voornamelijk afhankelijk van de dosering, de persoonlijke gevoeligheid en de omgeving.

Truffel sessie bij Triptherapie

Bij Triptherapie bieden we een truffel sessie aan in combinatie met ondersteuning. Ons programma is ontworpen om u voor te bereiden, te begeleiden en te ondersteunen. Tijdens de voorbereidingsfase werken we met u samen om uw intentie vast te stellen en u advies te geven over hoe u uw neurochemie kunnen verbeteren. U krijgt ook andere tips om om u voor te bereiden op de truffel sessie.

Tijdens de truffel sessie wordt na het inleidende gesprek psilocybine in truffelvorm consumeert. We moedigen een introspectieve ervaring aan die belangrijke realisaties en inzichten kan onthullen.

Na de sessie is het belangrijk om de ervaring in uw dagelijks leven te integreren, waarbij onze ervaren gidsen kunnen helpen. Gezamenlijk bekijken we hoe we de trip kunnen verwerken tot resultaat.

Psilocybine in de wetenschap

Momenteel wordt de psychedelicum psilocybine ingezet bij onderzoeken om diverse aandoeningen te behandelen. Onderzoekers hebben goede resultaten behaald bij het behandelen van de depressie en daarom wordt er nu onderzoeken gedaan naar psilocybine sessies voor de andere behandelingen zoals:

 • Alcoholisme (AUD, alcohol use disorder)
 • Rookverslaving
 • Opioïdenverslaving
 • Zware depressie (depressive disorder Major)
 • Therapie resistente depressie
 • Angstklachten
 • Obsessive-Compulsive Disorder (OCD)
 • Body Dysmorphic Disorders (BDD)
 • Anorexia
 • Alzheimer
 • Parkinson
 • Migraine
 • Clusterhoofdpijn

Individuele of groepssessie?

Individuele truffel sessie

Eén van de voordelen van een privé sessie is dat deze meer gefocust en persoonlijk kan zijn. Bij de individuele truffelsessies kunnen we ons volledig richten op de specifieke behoeften en doelen van de persoon die de sessie ondergaat. Er is meer ruimte voor individuele begeleiding, waar echte aandacht wordt besteed aan de persoon die de sessie ondergaat. Dit kan diepgaande therapeutische ervaringen opleveren die minder makkelijk in een groep plaatsvinden zoals bij een truffel ceremonie.

Een privé truffel sessie kan een gevoel van veiligheid en vertrouwen bieden en kan minder intimiderend aanvoelen dan een truffelceremonie, die overweldigend kan zijn voor sommigen. Ook kan er meer flexibiliteit zijn in de sessielengte, de timing en de set en setting.

Truffel ceremonie

Een truffelceremonie met psilocybine heeft verschillende voordelen. Allereerst zijn de kosten meestal lager dan wanneer iemand alleen een individuele sessie zou boeken. Dit maakt het voor meer mensen toegankelijk om de therapie te ervaren.

Daarnaast kan het groepsgevoel bijdragen aan een gevoel van verbondenheid en ondersteuning tijdens de trip.

Het hebben van mededeelnemers kan helpen om de ervaring beter te begrijpen en verwerken, aangezien degenen die de ceremonie bijwonen vaak met dezelfde redenen deelnemen.

Verder kan het delen van de ervaringen met anderen de kans bieden om van elkaar te leren en nieuwe inzichten op te doen.

Met wie wil je een truffel sessie?

Het is essentieel om je goed te voelen bij de persoon die je begeleidt tijdens een truffel sessie, omdat het een zeer persoonlijke en intieme ervaring is. Je komt in contact met verschillende delen van je psyche die anders onontdekt blijven en dit kan soms leiden tot onverwachte emoties. Daarom is het belangrijk dat je je veilig en ondersteund voelt, omdat dit je in staat stelt om jezelf volledig open te stellen voor de ervaring en elke emotie te omarmen die naar boven komt. Een goede begeleider zal niet alleen begrip hebben voor het feit dat deze ervaring intens kan zijn, maar zal ook in staat zijn om je gerust te stellen en je te begeleiden door eventuele emoties of uitdagingen die zich voordoen. Het verkennen van je eigen onderbewuste kan zowel transformatief als worden ervaren. Iemand aan je zijde hebben die je zowel ondersteunt als begrijpt is draagt bij aan de effectiviteit van een truffel sessie.

Overzicht van begeleiders

Welke begeleider past het beste bij jou? We hebben zowel mannelijke als vrouwelijke begeleiders met verschillende achtergronden. Onze begeleiders/therapeuten kunnen op huisbezoek komen zolang het binnen de Nederlandse grenzen is en binnen het bereik van hun afstandsbeperkingen valt. Voor deze service op locatie kan je jouw eigen huis, vakantiehuis, private Airbnb of hotel gebruiken.