cropped-Triptherapie-transparant.png
Hoe belangrijk is d...
 
Meldingen
Alles wissen

Hoe belangrijk is de neurochemie bij psychedelische sessies?

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
34 Bekeken
Marcel van der Putten
Berichten: 894
Admin
Topic starter
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Hoe belangrijk is de neurochemie bij psychedelische sessies?
 
Het is belangrijk om de neurotransmitters in balans te brengen voor een sessie omdat deze chemische boodschappers een grote invloed hebben op onze stemming en mentale gezondheid. Als de neurotransmitters uit balans zijn, kan dit leiden tot verschillende psychische en psychosomatische klachten. Door de neurotransmitters in balans te brengen, kunnen we de communicatie in het brein verbeteren en de gemoedstoestand positief beïnvloeden.

Een goede balans van neurotransmitters kan ook de effectiviteit van een psychedelische sessie vergroten. Tijdens een sessie met psychedelica, zoals psilocybine, worden de serotonine-receptoren gestimuleerd. Serotonine is een neurotransmitter die een rol speelt bij het reguleren van stemming, slaap, eetlust en andere functies. Als de serotonine-receptoren gevoeliger zijn en er voldoende serotonine beschikbaar is, kan dit leiden tot een diepere en meer betekenisvolle ervaring tijdens de sessie.

Daarnaast kan het in balans brengen van neurotransmitters voorafgaand aan een sessie ook leiden tot een betere gemoedstoestand en algeheel welzijn. Dit kan de sessie positief beïnvloeden en de kans op een negatieve ervaring, zoals een "bad trip", verminderen.

Kortom, het in balans brengen van neurotransmitters voor een sessie is belangrijk omdat het de communicatie in het brein verbetert, de effectiviteit van de sessie vergroot en de kans op een positieve ervaring verhoogt.
 
https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2020/10/brein.jpg
Beantwoorden