cropped-Triptherapie-transparant.png
Kan mirtazapine (TC...
 
Meldingen
Alles wissen

Kan mirtazapine (TCA) gecombineerd worden met paddo's of truffels?

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
26 Bekeken
Marcel van der Putten
Berichten: 914
Admin
Topic starter
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Kan mirtazapine (TCA) gecombineerd worden met paddo's of truffels?

 
Het wordt afgeraden om TCA medicatie zoals amitriptyline, clomipramine, imipramine, mirtazapine en nortriptyline te combineren met psychedelische drugs zoals psilocybine uit paddo's en truffels. Er is namelijk nog niet veel onderzoek gedaan naar de combinatie van mirtazapine (een TCA) en psilocybine houdende paddo's of truffels. Onderzoek uit 2022 heeft wel aangetoond dat SSRI, een andere groep medicijnen met vergelijkbare werking, wel veilig is in combinatie met truffels. Deze nieuwe bevindingen heeft de suggestie gewekt dat TCA zoals mirtazapine in theorie veilig gecombineerd zou kunnen worden met truffels en paddo's. Wegens het ontbreken aan gedegen onderzoek, wordt het voorlopig nog afgeraden om TCA met psilocybine te combineren.
 
Sommige personen die TCA gebruiken, kiezen ervoor om deze in overleg met de behandelend arts af te bouwen om vervolgens een psilocybine sessie te kunnen doen. Een andere optie is om over te stappen naar een SSRI, aangezien SSRI-gebruik en psilocybine veilig wordt geacht.
 
Het is belangrijk om altijd de adviezen van je behandelend arts op te volgen en met hen te overleggen voordat je besluit psychedelica te gebruiken.
 
 

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2023/02/image.png

Beantwoorden