cropped-Triptherapie-transparant.png
Is hippyflip therap...
 
Meldingen
Alles wissen

Is hippyflip therapie beter dan alleen MDMA of psilocybine?

3 Berichten
3 Gebruikers
1 Vind-ik-leuks
31 Bekeken
c9c583b14099a0e93c6e1a1b03abf457?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 1
Topic starter
(@psilobien)
New Member
Deelgenomen: 2 weken geleden

Is hippyflip beter dan een MDMA sessie en psilocybine sessie apart? Dus wat is beter één hippyflip sessie of 1 x MDMA en 1 x psilocybine (2 sessies dus)?

Beantwoorden
2 reacties
Marcel van der Putten
Berichten: 946
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Geplaatst door: @psilobien

Wat is beter één hippyflip sessie of 1 x MDMA en 1 x psilocybine (2 sessies dus)?

Wat het beste is hangt af van persoonlijke voorkeur en doelstellingen. Een hippyflip (MDMA en psilocybine samen) kan resulteren in een synergetisch effect, waarbij de effecten van beide stoffen elkaar versterken. De effecten die worden ervaren zijn vaak in therapeutische setting handig, omdat er minder kans op angst is tijdens de psychedelische trip.

Een MDMA sessie en een psilocybine sessie apart hebben elk hun eigen unieke effecten. MDMA wordt vaak gebruikt bij de behandeling van PTSS en kan helpen bij het verwerken van trauma's. Het is over het algemeen geen hallucinogeen middel, maar eerder een booster voor gesprekstherapie.

Psilocybine en LSD daarentegen wekken wel hallucinaties op en deze sessies gaan meer over de ervaring van de trip en de uitwerking op het brein. Psilocybine wordt vaak gebruikt bij de behandeling van depressie en kan helpen bij het verkrijgen van nieuwe inzichten en perspectieven.

Het is belangrijk om te benadrukken dat psychedelische sessies niet alleen draaien om de stoffen zelf, maar ook om de voorbereiding, de setting en de integratie achteraf. Het is mogelijk dat een combinatie van MDMA en psilocybine in één sessie (hippyflip) een krachtige en diepgaande ervaring geeft die eerder resultaat geeft dan twee losse sessies.

 

 

Beantwoorden
5cc1376e7dfd86aff8bf509c67e26a28?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 22
(@trip-vragen)
Trusted Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat bij een hippieflip MDMA in combinatie met psilocybine (de werkzame stof in truffels/paddo's) kan helpen om negatieve of uitdagende ervaringen (bad trips) te minimaliseren en bepaalde positieve effecten van de trip te versterken. MDMA kan namelijk zorgen voor een vermindering van angst, meer empathie en acceptatie. Dit kan gunstig zijn tijdens therapeutische psychedelische sessies.

Beantwoorden