Meer risico bij hog...
 
Meldingen
Alles wissen

Meer risico bij hoge dosering psychedelica bij het behandelen van psychische aandoeningen

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
71 Bekeken
cd418d952dc3c17ec40dc7b2a9461c9a?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 5
Topic starter
(@robins)
Active Member
Deelgenomen: 5 maanden geleden

In het signalement "Therapeutische toepassingen van psychedelica: Kansen, uitdagingen en zorginnovatie voor behandelresistente psychiatrische aandoeningen" door ZonMw, wordt opgemerkt dat ‘’Psychodynamisch georiënteerde psychiaters en therapeuten zagen psychedelische middelen als een krachtig instrument om onbewuste processen en gevoelens bij patiënten bloot te leggen en onverwerkt psychologisch materiaal beschikbaar te maken. Anderen gaven psychedelica in hoge doseringen voor het opwekken van intense ‘piekervaringen’ om patiënten een nieuw perspectief te verschaffen op hun leven en hun psychiatrische problematiek.’’

Wat zijn volgens u de therapeutische voordelen en risico's van het toedienen van een hoge dosis psychedelica ten opzichte van een gemiddelde dosis bij de behandeling van psychische aandoeningen?

Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1231

@robins 

Geplaatst door: @robins

Wat zijn volgens u de therapeutische voordelen en risico's van het toedienen van een hoge dosis psychedelica ten opzichte van een gemiddelde dosis bij de behandeling van psychische aandoeningen?

De voordelen van hogere doseringen psilocybine kunnen sterkere ervaringen opleveren, waaronder een spirituele ervaring. Spirituele ervaringen kunnen de therapeutische werking van psilocybine versterken, vooral voor mensen die op zoek zijn naar verbinding en betekenis. Tevens werkt psilocybine in op het immuunsysteem en bij hogere doseringen is het effect hiervan groten. Naast de sterkere beleving kan een hogere dosering op biochemische vlak dus meer bijdragen.

Enkele nadelen van hogere doseringen t.o.v. lagere doseringen is dat het meer kan kan geven op een overweldigende ervaring en paniek. Bij hogere doseringen van bijvoorbeeld MDMA is er meer kans op ongewenste effecten. Het verschilt dus per psychedelicum wat het verhoogde risico zal zijn.

Het is verstandig om niet bij de eerste keer een hoge dosering in zetten en te kiezen voor een gemiddelde dosering. Als deze eerste sessie met een gemiddelde dosering goed verloopt, biedt dit de basis voor een hogere dosering.

Meer over: Psilocybine doseringen en triplevels

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2023/03/Psilocybine-molecuul-oranje-bruin-black-background.png

Beantwoorden