cropped-Triptherapie-transparant.png
Waar kan ik mij lat...
 
Meldingen
Alles wissen

Waar kan ik mij laten opleiden tot tripsitter?

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
48 Bekeken
Marcel van der Putten
Berichten: 894
Admin
Topic starter
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Waar kan ik mij laten opleiden tot tripsitter?
 
Er zijn verschillende mogelijkheden om je op te laten leiden tot tripsitter alhoewel er geen officiële certificering of erkende opleiding is voor tripsitters. Het is een relatief nieuw vakgebied en de kennis en ervaring worden voornamelijk opgedaan door middel van zelfstudie, trainingen en praktijkervaring.

Er zijn echter wel organisaties en instituten die trainingen en workshops aanbieden op het gebied van psychedelische therapie en tripsitting. Deze trainingen kunnen je helpen om de nodige kennis en vaardigheden op te doen om veilig en verantwoord tripsitting te kunnen uitvoeren. Deze opleidingen zijn nuttig om ingewerkt te worden, maar bieden geen garantie op een baan, certificering of toekomstige vergoedingen vanuit zorgverzekeraars.

Enkele bekende organisaties die trainingen aanbieden zijn MAPS (Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies) en de Psychedelic Society. Daarnaast zijn er ook individuele coaches en therapeuten die workshops en trainingen aanbieden op het gebied van psychedelische therapie en tripsitting.

Het is belangrijk om bij het kiezen van een opleiding of training te kijken naar de achtergrond en ervaring van de trainers, de inhoud van de training en of deze aansluit bij jouw persoonlijke doelen en interesses. Daarnaast is het aan te raden om ervaring op te doen door middel van stages of het begeleiden van trips onder supervisie van ervaren tripsitters.

Het is ook belangrijk om te benadrukken dat tripsitting een verantwoordelijkheid is en dat het belangrijk is om altijd de veiligheid en het welzijn van de persoon die tript voorop te stellen. Het is daarom aan te raden om jezelf goed voor te bereiden en te blijven leren en ontwikkelen op dit gebied.
 
Wil je door Triptherapie worden ingewerkt als Tripsitter?
 
Wij noemen onze inwerktrajecten voor tripsitter niet graag opleidingen omdat we eerlijk en transparant willen zijn. Waar andere aanbieders van psychedelische sessies opleidingen verkopen als verdienmodel, willen wij nogmaals benadrukken dat er geen garantie op werk uit voorkomt. Doe zo'n opleiding alleen als je graag wilt leren over wat tripsitten betekent en om ervaring op te doen. Ook voor je eigen persoonlijke groei kan je ook kiezen voor onze inwerkprocedure als tripsitter. Neem contact met ons op voor meer informatie.
 
Meer info: Contact
 
Beantwoorden