cropped-Triptherapie-transparant.png
Wat zijn de voordel...
 
Meldingen
Alles wissen

Wat zijn de voordelen van psiloflora tov ayahuasca?

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
32 Bekeken
Marcel van der Putten
Berichten: 894
Admin
Topic starter
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Wat zijn de voordelen van psiloflora tov ayahuasca?
 
Psiloflora heeft een aantal voordelen ten opzichte van ayahuasca. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

1. Minder risico's: Psiloflora heeft minder risico's op het verhogen van de bloeddruk, het veroorzaken van interacties met andere medicijnen of voedingsmiddelen, en het geven van lichamelijk ongemak. Dit komt doordat de MAO-remmer in psiloflora, de passiebloem, milder is dan de MAO-remmer in ayahuasca.

2. Geen strikt dieet nodig: Bij het gebruik van ayahuasca is het vaak nodig om een strikt dieet te volgen voor en na de inname. Dit dieet kan beperkend zijn en kan soms moeilijk te volgen zijn. Bij psiloflora is dit dieet minder strikt, waardoor het gebruik ervan gemakkelijker is.

3. Minder fysieke ongemakken: Ayahuasca kan soms fysieke ongemakken veroorzaken, zoals misselijkheid en overgeven. Psiloflora heeft minder kans op deze bijwerkingen, waardoor de ervaring over het algemeen comfortabeler kan zijn.

4. Verlengde duur en versterkte trip: Psiloflora kan zorgen voor een sterkere en langere reis naar binnen dan psilocybine op zichzelf. De combinatie van psilocybine en de milde MAO-remmer passiebloem zorgt voor een verlengde duur en versterkte effecten, waardoor je diepere en intensere ervaringen kunt hebben.

Ayahuasca en psiloflora zijn krachtige psychedelica zijn en dat ze beide potentieel therapeutische en spirituele ervaringen kunnen bieden. Het is aan mede jou om te beslissen welke ceremonie het beste bij jou past nadat je hebt onderzocht of deze middelen wel veilig voor je zijn. Ayahuasca heeft namelijk zeer veel interacties en je dient eerst te onderzoeken of dat geen gevaar op brengt. Je kunt voor een eerste niet medische indicatie aan onze chatbot vragen of het voor jou veilig is voor jou om ayahausca te gebruiken en door jou medicijngebruik en aandoeningen aan te geven in de vraag.
 
Voorbeeld: Kan ik ayahuasca doen als ik lithium gebruik?
 
Antwoord van Trippy:
 
Het wordt over het algemeen afgeraden om ayahuasca te gebruiken als je lithium gebruikt. Lithium is een medicatie die wordt voorgeschreven voor de behandeling van stemmingsstoornissen, zoals bipolaire stoornis. Het combineren van ayahuasca met lithium kan leiden tot ernstige complicaties, waaronder epileptische aanvallen en in sommige gevallen zelfs de dood.

Ayahuasca bevat MAO-remmers, die de werking van bepaalde enzymen in het lichaam beïnvloeden. Deze enzymen zijn betrokken bij de afbraak van lithium in het lichaam. Wanneer je ayahuasca gebruikt, kan dit de concentratie van lithium in je bloed verhogen, wat kan leiden tot toxische niveaus van lithium in je lichaam.

Het is belangrijk om altijd met je behandelend arts te overleggen voordat je besluit ayahuasca te gebruiken, vooral als je lithium gebruikt. Je arts kan je adviseren over de mogelijke risico's en alternatieve behandelingsopties bespreken. Het is altijd beter om veiligheid voorop te stellen en geen risico's te nemen met je gezondheid.
 
Gebruik maken van onze Trippy chatbot
 
Je kunt de chat starten van via het chaticoon links onderop de pagina. Of maak gebruik van de volgende links:
 
Beantwoorden