Wat is psycholytisc...
 
Meldingen
Alles wissen

Wat is psycholytische therapie?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
28 Bekeken
72144291aa1c1a363bb49e87e25a881e?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 3
Topic starter
(@peternl)
Active Member
Deelgenomen: 2 weken geleden

Wat is psycholytische therapie?

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1242

@peternl 

Geplaatst door: @peternl

Wat is psycholytische therapie?

De term psycholytische therapie wordt niet veel meer gebruikt. Psycholytische therapie is een therapeutische benadering die gebruikmaakt van lage doseringen van psychedelica om het bewustzijn te verruimen en psychotherapeutische processen te ondersteunen. Het concept is ontstaan in de jaren vijftig en zestig, toen onderzoekers en therapeuten begonnen te experimenteren met psychedelische stoffen zoals LSD en psilocybine. Het doel van psycholytische therapie is om cliënten te helpen bij het verkennen van hun innerlijke wereld, het verwerken van emotionele blokkades en het bevorderen van persoonlijke groei en genezing.

In tegenstelling tot andere vormen van psychedelische therapie, waarbij vaak hogere doses worden gebruikt om een intense psychedelische ervaring te induceren, richt psycholytische therapie zich op het gebruik van lagere doseringen die kunnen varieren van microdosering tot hoogstens 5 keer een microdose. Dit betekent dat de cliënt niet noodzakelijkerwijs een volledige psychedelische ervaring doormaakt, maar eerder een subtiele verandering in bewustzijn ervaart die hen in staat stelt om dieper in hun gedachten en gevoelens te duiken. Dit kan bijzonder nuttig zijn voor mensen die worstelen met psychische aandoeningen zoals depressie, angststoornissen of posttraumatische stressstoornis (PTSS).

Wetenschappelijk onderzoek naar psycholytische therapie en de effectiviteit ervan is de afgelopen jaren toegenomen, met veelbelovende resultaten die wijzen op de potentie van psychedelica als therapeutische hulpmiddelen. Op dit moment worden deze psychedelische sessies met lage of hoge doseringen niet erkend als medische behandeling.

In de huidige tijd wordt de psycholytische therapie dus niet meer zo veel gebruikt en wordt het eerder psychedelische sessies genoemd met een lage dosering psychedelica. Wil je meer weten over dit soort laag gedoseerde psychedelische therapie? Maak dan gebruik van de onderstaande links.

Meer info: Lage dosis truffels | Triplevel 1 (lage dosering) | Therapie met psychedelica | Microdoseren of  goede psychedelische trip?

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/LSD-en-psilocybine-q7yf0fqphposmkwc53lof2cajucdfpun9m21moczr4.png

Beantwoorden