cropped-Triptherapie-transparant.png
Meldingen
Alles wissen

Mdma therapie met Ronald

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Reactions
716 Bekeken
4fefc9639bd73bdd08dc594fd0ba7153?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 1
 Bart
Topic starter
(@bart)
New Member
Deelgenomen: 10 maanden geleden

Ik schrijf deze review naar aanleiding van mijn MDMA therapie 7 juli jongstleden met Ronald.

Ik wil deze review beginnen met het beschrijven van mijn
voorgeschiedenis, waarna ik mijn ervaring tijdens de sessie en afsluitend de ervaringen en integratie de eerste week na de eerste sessie.

Ik kwam uit bij de mogelijkheid van MDMA therapie omdat ik al meer dan 20 jaar (ik ben nu 42) last heb van zware gemoeds schommelingen. Door triggers kan ik verdwalen in een moeras van angst, paniek, negatieve gedachten en existentiële angsten. Wanneer zo n episode zich voordoet is er een directe reactie om te zoeken naar een oplossing of in ieder geval te begrijpen wat er allemaal gebeurt. Eigenlijk een reactie vanuit ego naar controle en het willen snappen en beheersen.

Die zoektocht naar het willen snappen van mijn interne problemen ging ook vaak over naar het willen snappen van het leven.

Die zoektocht heeft me gebracht naar de meer conventionele therapieën tot zeer alternatieve therapieën. Ook bracht het mij naar diverse levenswijzen en zienswijzen waar vaak de vele vormen van non dualiteit op mijn pad kwamen.

Eigenlijk bracht geen van deze therapieën of zienswijzen mij echt verder. Er zijn vele periodes in mijn leven geweest van relatieve rust, maar triggers konden mij makkelijk weer uit evenwicht halen en in diepe angst laten storten.

In het zoeken naar de oplossing volgde ik ook de ontwikkelingen die er gaande waren op het gebied van psychedelische middelen voor verlichting of verlossing van depressies en angsten. Het voelde als een mooi iets om achter de hand te hebben voor in de toekomst. De stap om het nu zelf te doen vond ik te groot om te zetten.

Dit veranderde toen ik zeer diep in de angst schoot niet lang geleden en het mijn dagelijkse functioneren erg aan het aantasten was. Als een vader van twee jonge kinderen wist ik dat ik iets moest doen. Alleen welke sprong ik moest nemen was me niet duidelijk. Ik voelde alsof niets .e kon helpen. Op dat moment heb ik het besluit genomen om nu echt daadwerkelijk onder ogen te komen wat er in mij speelt tegen alle kosten. Ik leek klaar om de sprong te wagen.

Door de goede clinical trials resultaten met MDMA en mijn eigen ervaringen met deze stof in het uitgaansleven toen ik een stuk jonger was raakte ik steeds meer overtuigd dat dit de stap is die ik moest nemen. Bij dit besluit kwam ontzettend veel angst omhoog om ik veel gelezen had over de ervaring en ik als controle freak zeer bang was dat dit mij ook het laatste stootje zou kunnen geven in de juist gevreesde mentale abyss.

Ik had echter besloten de jump te maken wat de uitkomst ook mocht zijn dus wist dat ik door moest zetten.

Ik ben door googlen in contact gekomen met Ronald en eigenlijk is alles in een stroomversnelling gekomen. Ik vond eerst informatie over IFS (internal family systems) online en veel van deze vorm van therapie / levenszienswijze kwamen overeen met mijn levenservaringen. Het voelde voor mij echt dat wanneer ik getriggerd wordt een zeer angstig kindje het overneemt (iets wat door IFS verklaard wordt).

Ik ben echter zeer sceptisch over alle theorieën. Er zijn zoveel zienswijzen en wijze mensen die overtuigd zijn het hele leven uitgedokterd te hebben, echter veel van deze theorieën staan vaak lijnrecht tegenover elkaar. Zolang deze theorieën niet mijn geleefde ervaring zijn heb ik ervaren dat het allemaal in het mentale vlak blijft hangen zonder meerwaarde in mijn leven. En toen kwam MDMA therapie om de hoek kijken.

De dag van de therapie was ik ontzettend angstig. Dit kon de dag worden dat ik juist alle controle verloor. Op de dag zelf was mijn enige doel om het te overleven 🙂

Ronald heeft een hele rustige energie en dringt op geen enkel vlak zijn zienswijze op. Iets wat ik als erg prettig heb ervaren. Ik heb de stof genomen en we zijn ons klaar gaan maken voor de werking. We hebben mijn intentie gezet (mij veilig voelen in me mezelf en in de wereld).

De sessie zelf zal ik zo kort mogelijk houden omdat ik verwacht dat elk proces zeer persoonlijk is en mijn ervaring volledig anders kan zijn dan ieder ander.

Nadat de werking van MDMA begon in te zetten werd ik geconfronteerd met alle diepe angsten. Ik ervaarde het als aangevallen worden. En was ervan overtuigd dat ik de meest slechte keuze uit mijn leven had genomen door deze sessie aan te gaan. Alleen na een korte periode brak ik volledig door de angst heen en belande ik in een veld van vrede en liefde. Ik dacht mijn les geleerd te hebben ( na de angst, paranoia en controle zucht ligt niet de abyss maar juist de vrede)... Maar dit bleek slechts het begin.

In het verdere verloop van de sessie werd mij volledig duidelijk gemaakt dat ik delen van mijzelf volledig verwaarloosd en verstoten heb en kwam de theorie van IFS volledig tot leven in mijn ervaring op een manier waardoor twijfel hierover niet mogelijk is. Dit werd een doorleefde ervaring in plaats van een mentale overtuiging of geloof.

Ik ervaarde voor het eerst duidelijkheid wat ik moest doen en welk pad er voor mij ligt en ik voelde zoveel enthousiasme hierbij. Zoals ik tegen Ronald in de sessie uitsprak was dit niet de trip, het leven was de grootste trip van alles.

Mijn conclusies over MDMA in een therapeutische setting zijn dat het een zeer veilige en ondersteunende duik in je eigen psyche / onderbewustzijn is. En zonder al te zweverig willen over te komen lijkt er een versie van jezelf het over te nemen die precies weet waar hij in het onderbewustzijn heen moet gaan en naar het licht moet brengen.

Ik ervaar MDMA therapie als een magisch medicijn, MAAR niet als een wonderpil. Het heeft mij laten zien wat er niet in balans is in mij maar tegelijk ook dat alle tools aanwezig zijn om dit te integreren. En voor het eerst heb ik zin in deze reis. De angst voor het onbekende is sterk afgenomen en in de plaats daarvan is er zelfvertrouwen gekomen. Zin in de reis, dit had ik nooit durven dromen.

Het betekent niet dat ik me niet angstig mag voelen maar op dit moment sterker dat juist alles er mag zijn (hoe cliche dit ook klinkt). Ook lijkt het dat er al een hoop ballast is afgevallen en er intern meer balans is.

Mijn ziekelijke controle zucht lijkt ook voor een groot gedeelte weggenomen te zijn. Ik zit op relationeel vlak in een turbulente periode maar er is overgave en kracht in mij dat wat er ook mag komen. Het is wat het moet zijn en ik deal met alles zoals het komt.

Het lijkt dus dat mijn intentie (veiligheid in mezelf en de wereld) goed uitgekomen is.

Ik ben op een losse manier veel bezig met de inzichten en integratie van zaken die me zijn geopenbaard, allemaal temidden in het normale leven.

Ik ben zeer dankbaar voor Ronald om naast me te zijn geweest in dit proces en een klankbord te zijn geweest. Uiteindelijk weet iedereen wat hij moet doen en zeker met de MDMA sessie wordt er een hoop duidelijk gemaakt. Toch is het fijn dingen te kunnen delen en feedback te ontvangen.

Ik ga zeker nog 1 of 2 sessies doen wanneer ik voel dat de inzichten geïntegreerd zijn en in plaats van met grote angst kijk ik er nu naar uit met groot enthousiasme, wat zich ook mag openbaren.

Tijdens de sessie werd het me al heel duidelijk dat Ronald echt de goede persoon is om dezer ervaringen te ondersteunen en ook d.m.v. contact na de sessie is dit helemaal bevestigd. 

Nogmaals dank voor de goede zorgen Ronald!

Beantwoorden