Meldingen
Alles wissen

Passiflora incarnata (passiebloem) verbetert slaap en kan helpen bij ADHD, alcoholisme en tiental andere klachten

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
2,895 Bekeken
Marcel van der Putten
Berichten: 1011
Admin
Topic starter
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Bij verschillende onderzoeken is gebleken dat de passiebloem en met name de variant Passiflora incarnata slaap kan verbeteren. Andere studies suggereren zelfs dat de symptonen van ADHD verminderen.

 

Passiflora incarnata -Forum
Passiflora incarnata: een prachtige bloem met medicinale eigenschappen.

 

Beter slapen door passiebloem:

In dit Mexicaanse onderzoek slapen testpersonen beter en waarderen de proefpersonen de slaapkwaliteit hoger dan de placebogroep. Het onderzoek naar slaap wordt op deze wijze afgesloten:

"The obtained results suggest that Passiflora incarnata contains components that facilitate the presence of the slow wave sleep and inhibit that of REM sleep. Additional experiments should be carried out in order to isolate the active principles and evaluate their effects on each sleep phase."

"Shortening of sleep latency and increasing the amount of slow wave
sleep by the extracts of Passiflora incarnata suggest that this plant
possesses adequate properties to be considered as sleep inducer
."

 

Minder last van ADHD:

In dit kleine onderzoek werd er gekeken naar Ritalin en passiebloem extract. Het passiebloem extract had significant minder bijwerkingen dan methylfenidaat (Ritalin). De kinderen die de amfetamine gebruikten hadden minder eetlust en waren nerveuzer dan de kinderen die Passiflora incarnata gebruikten. Het onderzoek naar ADHD wordt op deze wijze afgesloten:

"We conclude that Passiflora may be a novel therapeutic agent for the treatment of ADHD. In addition, a tolerable side-effect profile may be considered as one of the advantages of Passiflora. Nevertheless, our study is relatively small and our results require confirmation in a larger study."

 

Nog meer toepassingen:

Passiflora incarnata kan ook helpen bij nervositeit, nerveuze hartklachten, Ziekte van Parkinson, toevallen, spierkrampen, hysterie, hypertensie, PMS, epilepsie, huidaandoeningen, aambeien, brandwonden, astma, kinkhoest, bronchitis, infecties en als pijnstiller bij veel kwalen. Ook bij problemen die samenhangen met de menopauze. Tevens wordt het toegepast als middel om de gevolgen van alcoholisme te verminderen, het stoppen met drinken te vergemakkelijke en wordt ook toegepast bij delirium tremens.

 

Hoe gebruik je de Passiebloem?

Medicinaal kunnen de bladeren van de Passiflora incarnata worden gebruikt, men dient deze vlak voor de bloei te plukken, tussen de late lente en middenzomer. Ook na de bloei kunnen de bladeren verzameld worden en gedroogd worden in de schaduw.

 

De werking volgens ons:

Naar de precieze werking wordt nog onderzoek gedaan. Wel is er bekend dat de werkzame stoffen alleen in positieve zin werken mits er synergie is. Dat betekent dat de stofjes afzonderlijk niet of juist negatief werken maar als geheel werkt het wel. De synergethische werking van deze specifieke Alkaloïden (harmine, harmaan, harmol), Plantersterolen en Flavonglycosiden stimuleren volgens ons op een goede manier de dopaminereceptoren en serotinereceptoren omdat het door de MAO remmende werking de afbraak van dopamine en serotonine deels voorkomt. Personen met een aandachtstoornis of hyperactiviteit hebben juist een tekort aan dopamine stimulatie in de voorste gedeelte van de hersenen en hebben dus baat bij de passiebloemextracten.

 

Passiflora incarnata kopen:

Koop een rustgevend slaapsupplement met Passiebloem. Let wel op dat het de variant Passiflora incarnata is. Combineren kan met valeriaan (niet langer dan 3 weken combineren met valeriaan), melatonine, citroenmelisse en kamille of koop een supplement met een combinatie.

Tevens kunt u ook de bloem zelf kweken en zien hoe mooi deze bloem is en daardoor ook zien wat voor moois de natuur te bieden heeft.

 

Waarschuwing:

Passiebloem is een lichte MAO remmer. De maximale dosis van passiebloem bedraagt 4 tot 8 gram. Bij normale dosering zijn geen schadelijke bijwerkingen bekend. Heel soms zijn er mensen met duizeligheid, zwakte, overgevoeligheidsreacties in de vorm van misselijkheid en braken of goedaardige hartritmestoornissen. Een te hoge dosis is slaapverwekkend en het bedienen van machines of het besturen van een auto is dan af te raden. Passiebloem is geen verslavend middel. Mensen die slaapmiddelen, angstwerende middelen, antidepressiva en kalmeringsmedicijnen gebruiken, moeten alleen passiebloem innemen op voorschrift van een specialist omdat passiebloem met deze medicijnen kan interacteren waardoor de werking vermindert of verandert.

Beantwoorden
1 reactie
74f4d08c86f82b5f510612da60f8547e?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 1
(@Nicko)
New Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ik ga het meteen proberen

Beantwoorden