Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoudsopgave

Wat is psiloflora?

Tijdens een psiloflora ceremonie wordt er psiloflora geserveerd, wat een psychedelische trip veroorzaakt. Psiloflora is een unieke mix van psilocybine-bevattende truffels of paddenstoelen en passiebloem, een milde MAO-remmer. Psilocybine is een krachtige psychedelische stof die veranderde bewustzijnstoestanden kan opwekken die genezing, groei en transformatie kunnen bevorderen. Psilocybine kan je helpen om toegang te krijgen tot je onderbewustzijn, emotionele blokkades los te laten, inzichten te verwerven en te verbinden met je ware zelf. Passiebloem is een natuurlijk kruid dat de effecten van psilocybine kan versterken door de trip te verlengen, verdiepen en verhelderen. Passiebloem kan ook angst verminderen, het zenuwstelsel kalmeren en ontspanning bevorderen. Door psilocybine en passiebloem te combineren, biedt psiloflora een synergetisch effect dat je psychedelische reis aangenamer, betekenisvoller en heilzamer kan maken.

Spirituele psiloflora ceremonie

Er zijn verschillende redenen waarom klanten die deelnemen aan de psiloflora ceremonie vaak meer spirituele en mystieke ervaringen rapporteren dan bij de truffel ceremonie. Ten eerste bevat de psiloflora ceremonie vaak hogere doseringen psychedelische stoffen dan de truffel ceremonie, die bij sommige mensen leiden tot intensere en diepgaandere ervaringen. De versterkende werking van de passiebloem op psilocybine draagt tevens bij aan de diepgang van de trip. Daarnaast heeft de passiebloem in verschillende culturen een heilige status en wordt de plant vaak gebruikt in religieuze en spirituele rituelen. Vaak kiezen klanten voor de psiloflora ceremonie met de intentie om een mystieke ervaring op te doen. We helpen dan al met de voorbereiding aan te passen waarbij een spiritueel karakter aanwezig is.

Verschil met psilohuasca

Psilocybine is verantwoordelijk voor de hallucinogene effecten van zowel psiloflora als psilohuasca. MAOi, ofwel monoamine-oxidaseremmers, zijn stoffen die de afbraak van bepaalde neurotransmitters, psychedelica vertragen waardoor deze langer actief blijven en dus meer effect hebben.Zowel psilohuasca als psiloflora zijn combinaties van psilocybine en een MAOi, die gebruikt worden voor spirituele en therapeutische doeleinden. Door de combinatie van psilocybine en MAOi wordt de werking van psilocybine versterkt en verlengd, waardoor de gebruiker diepere en intensere ervaringen kan hebben.

Psilohuasca wordt bereid door psilocybine-houdende paddenstoelen of truffels te combineren met een MAOi-houdende plant die bij ayahuasca vaak wordt gebruikt, de Banisteriopsis Caapi. Psiloflora wordt bereid door psilocybine te combineren met mildere MAOi van de passiebloem, Passiflora Incarnata. Hiervan is het voordeel ten opzichte van psilohuasca dat psiloflora minder risico’s heeft op het verhogen van de bloeddruk, het veroorzaken van interacties met andere medicijnen of voedingsmiddelen, en het geven van lichamelijk ongemak. Psiloflora vereist ook geen strikt dieet voor of na de inname, zoals psilohuasca wel doet.

De kracht van de passiebloem

Passiebloem wordt al eeuwenlang gebruikt door de inheemse volkeren van Amerika als een kalmerend en slaapverwekkend middel. Ook in Europa werd passiebloem geïntroduceerd als een folkloristisch geneesmiddel voor angst, nervositeit, slapeloosheid en epilepsie.

Passiebloem is heilzaam voor de gezondheid omdat het verschillende bioactieve stoffen bevat die een gunstig effect hebben op het zenuwstelsel, het hart- en vaatstelsel, het immuunsysteem en de huid.

De belangrijkste MAOi in passiflora incarnata zijn de harman, harmin, harmaline, harmol en harmalol. Deze stoffen hebben een structurele gelijkenis met serotonine en kunnen binden aan de serotonine- en GABA-receptoren in de hersenen. Hierdoor hebben ze een kalmerend, ontspannend en antidepressief effect. Deze indoolalkaloïden remmen vooral het MAO-A subtype, dat betrokken is bij de afbraak van serotonine en noradrenaline.

Psiloflora ceremonie

Een andere MAO-remmer in passiflora incarnata is chrysine, een flavonoïde die ook een ontstekingsremmende en antioxiderende werking heeft. Chrysine remt vooral het MAO-B subtype, dat vooral betrokken is bij de afbraak van dopamine en fenylethylamine. Hierdoor heeft chrysine een stimulerend, cognitief verbeterend en neuroprotectief effect.

Psiloflora versus psilocybine

Psilocybine wordt gezien als de psychoactieve stof uit die zorgt voor de psychedelische effecten. Hoewel psilocybine een psychoactief effect heeft, is het relatief klein t.o.v. psilocine. Psilocine komt in mindere mate voor in paddo’s en truffels maar oxideert sneller dan psilocybine. De meeste effecten komen van psilocybine die na inname omgezet wordt naar psilocine. Dit proces vindt plaats wanneer psilocybine door het lichaam wordt omgezet. Hierdoor verliest het een molecuul de fosfaatgroep, wat resulteert in de vorming van psilocine.

Psilocine heeft een vergelijkbare structuur als psilocybine en serotonine en kan gemakkelijk de bloed-hersenbarrière passeren. Hierdoor kan het zich binden aan de serotonine-receptoren in de hersenen, wat leidt tot de hallucinogene effecten.

Psilocybine psilocine -Psiloflora ceremonie

Psilocine is na de omzetting vanuit psilocybine gevoeliger voor de oxidatieprocessen die worden gekatalyseerd door van nature aanwezige MAO enzymen. Geoxideerde psilocybine en psilocine verliezen de psychoactieve werking. Een MAO remmer zoals in de passiebloem houdt de MAO enzymen bezet waardoor psychedelica langer actief blijft en er in verhouding minder van nodig is. Bijkomend voordeel van psiloflora zijn de eerder genoemde rustgevende effecten die zorgen voor een kalme dromerige trip.

Contra-indicaties psiloflora

Bij psiloflora dienen we te onderzoeken of het geschikt is voor deelnemers aan een psiloflora ceremonie. Ten eerste blijven de contra-indicaties voor psilocybine gelden aangezien psilocybine een onderdeel is van de mix. Als additie gelden er restricties voor het gebruik van de passiebloem.

Psilohuasca/Ayahuasca dieet

Hoewel de MAOi van psiloflora mild zijn en in 99% van de gevallen geen aangepast dieet nodig heeft, raden we toch aan om een tyraminebeperkt dieet te volgen. Dit is hetzelfde dieet die ook bij psilohuasca en ayahuasca wordt gedaan en zelfs verplicht is. Bij sterke MAO remmers kan namelijk tyramine een probleem zijn.

Tyramine

Tyramine speelt een rol in de regulering van de bloeddruk. Een teveel aan tyramine in je bloed kan een hoge bloeddruk veroorzaken, met klachten als hoofdpijn tot gevolg. Normaal krijg je daar geen last van, omdat bepaalde enzymen tyramine afbreken. Deze enzymen hebben de verzamelnaam monoamino-oxidase, afgekort MAO. Bij het gebruik van veel of sterke MAOi kan het gehalte tyramine oplopen en de gezondheid in gevaar brengen.

Tyramine kan ontstaan onder invloed van bacteriën. bacteriën vormen het uit het aminozuur tyrosine, wat een bouwsteen is van diverse eiwitten. In producten met proteïnen/eiwitten die bewaart worden of die gerijpt worden, neemt het tyraminegehalte toe door het afbreken van tyrosine naar tyramine. Daardoor bevat oude kaas veel meer tyramine dan jonge kaas. Andere bewerkingen van voedsel, waaronder fermentatie, gisting en roken zorgen voor een toename van het tyraminegehalte.

Tyramine-beperkt dieet

De volgende voeding vermijden gedurende de 3 dagen voor de ceremonie:

 • Groente: zuurkool
 • Kruiden: zoethout, Sint-Janskruid en ginseng.
 • Vlees: rauwe, gerookte of met kaas bereidde vlees- en vissoorten.
 • Gesneden vleeswaren: gesneden en bewerkte vleeswaren
 • Zuivel: kaas, ongepasteuriseerde melk
 • Zeevruchten: trassie
 • Brood: zuurdesembrood
 • Sojaproducten: tempé, sojasaus, vissaus, Tamri en worchestershiresaus
 • Drinken: kruidenthee met Sint-Janskruid en/of zoethout.
 • Alcoholische dranken. Alle alcoholische dranken.
 • Gist: Geen Marmite, Tartex, biergist, brooddrank en maggi.
 • Kant en klaar: Alles wat niet dagvers is.

Aanmelding psiloflora ceremonie

Screening

We vragen elke deelnemer van psychedelische ceremonies om de intake in te vullen. We vragen naar medische gegevens, intenties en de intake bevat een neurotransmittertest. De ingevulde gegevens zullen wij onderzoeken en in het geval van het ontdekken van contra-indicaties zullen wij deze melden. In sommige gevallen kan er met een kleine aanpassing alsnog worden deelgenomen aan de psiloflora ceremonie met of zonder passiebloem toevoeging.

Een persoonlijke voorbereiding en leefstijlplan maken we op nadat er een reservering voor ceremonie is gemaakt. Ook hiervoor gebruiken we de gegevens die zijn ingevuld gedurende de online intake.

Truffel ceremonie

Tijdens de psiloflora ceremonies serveren we de truffel- en passiebloemthee apart. Iedere deelnemer mag zelf beslissen hoeveel passiebloem wordt toegevoegd aan de psilocybine-ervaring, uiteraard met een gezonde limiet betreffende de dosering. Indien je niet gebruikt maakt van de passiebloem toevoeging is het een normale truffel ceremonie. Sinds 2023 laten we de keus aan de klant en is elke truffel ceremonie een psiloflora ceremonie en andersom.

Wil je meer informatie over de psiloflora of truffel ceremonie, welke ook wel psilocybine ceremonie wordt genoemd? Maak dan gebruik van de onderstaande knop.

Truffel ceremonie

Psychedelic Loft Schiedam
550 Max. 6 deelnemers
 • 24 Augustus 2024
 • 7 September 2024
Schiedam

Psilocybine ceremonie

Yügen Forest Dronten
675 Max. 8 deelnemers
 • Geen beschikbaarheid
Dronten