Meldingen
Alles wissen

TAU eiwit en meer BDNF door psilocybine uit paddo of truffels (Parkinson)

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
466 Bekeken
Marcel van der Putten
Berichten: 740
Admin
Topic starter
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Psychedelica en BDNF

 

Psychedelica zoals paddo's, truffels, LSD of psilocybine staan er om bekend om meer BDNF vrij te laten komen in het brein. Zoals we eerder beschreven kan meer BDNF een gunstig effect heb op neurodegeneratieve aandoeningen zoals Parkinson Alzheimer en MS.

Psilocybine en Parkinson Alzheimer en MS

Wat is de interactie tussen het TAU eiwit en BDNF?

BDNF staat bekend om zijn rol bij het bevorderen van de overleving en groei van neuronen, met name dopaminerge neuronen. Deze dopaminerge neuronen zijn belangrijk omdat ze zijn aangetast in de ziekte van Parkinson. Dus in de context van de ziekte van Parkinson zou BDNF de overleving en gezondheid van dopaminerge neuronen kunnen beïnvloeden en beschermen.

Tau-eiwit is meestal geassocieerd met andere neurodegeneratieve aandoeningen, zoals de ziekte van Alzheimer, waarbij Tau-eiwitafzettingen in de hersenen worden aangetroffen. In de context van de ziekte van Alzheimer zijn er aanwijzingen dat het Brain-Derived Neurotrophic Factor (BDNF) invloed kan hebben op het Tau-eiwit, zij het indirect. De ziekte van Alzheimer wordt gekenmerkt door de abnormale ophoping en aggregatie van Tau-eiwit en beta-amyloïde-eiwit in de hersenen. BDNF speelt een belangrijke rol bij het bevorderen van de overleving en de gezondheid van neuronen in de hersenen, en het kan verschillende effecten hebben op Tau-eiwit in de volgende manieren:

  1. Bescherming van neuronen: BDNF kan de overleving en gezondheid van neuronen bevorderen, inclusief de neuronen die betrokken zijn bij het transport van Tau-eiwit. Dit kan helpen bij het voorkomen van de schadelijke effecten van Tau-eiwitophoping.

  2. Regulering van Tau-fosforylering: Tau-eiwit moet normaal gesproken correct gefosforyleerd zijn om zijn functie in het stabiliseren van microtubuli in neuronen uit te oefenen. Abnormale fosforylering van Tau kan leiden tot de vorming van Tau-tangles, een kenmerk van de ziekte van Alzheimer. BDNF kan de fosforylering van Tau beïnvloeden en mogelijk helpen bij het voorkomen van pathologische veranderingen in Tau-eiwit.

  3. Stimulering van neuroplasticiteit: BDNF kan de neuroplasticiteit bevorderen, wat het vermogen van de hersenen om te leren en zich aan te passen aan veranderingen in de omgeving is. Dit kan indirect de ernst van Alzheimer-symptomen verminderen.

 

Meer informatie over BDNF

Lees ook ons laatste bericht over BDNF of neuroplasticiteit via de volgende links:

BDNF en MS | PsillMocybine en LSD voor neuroplasticiteit

Beantwoorden