cropped-Triptherapie-transparant.png
Wat je niet zou moe...
 
Meldingen
Alles wissen

Wat je niet zou moeten eten bij depressie

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,379 Bekeken
Marcel van der Putten
(@marcel)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 771
Topic starter  

Voeding die ontstekingen en depressies aanjagen

De onderstaande voeding staat erom bekend om ontstekingsreacties uit te lokken en de serotonine te verlagen waardoor BDNF ook omlaag gaat. Een verlaging van serotonine en BDNF zorgt voor depressieve gevoelens. Tevens kan er door lage BDNF minder herstel plaatsvinden van zenuw en hersencellen wat op die manier voor nog meer depressie kan zorgen.

Suiker: Het eten van suiker en met name fructose remt rechtstreeks de productie van BDNF en zorgt voor cognitieve achteruitgang. Fructose samen met glucose in een molecuul is wat wij tafelsuiker noemen. Vermijdt toegevoegd suiker zo veel mogelijk. Tevens zorgt suiker voor ontstekingsreacties in het lichaam waardoor er minder serotonine vrijkomt.

Slechte vetten: Slechte vetten zorgen voor ontstekingsreacties in het het lichaam en dat zorgt via ontstekingsfactoren een verlaging van de vrijlating van serotonine. De slechte vetten zijn doorgaans plantaardige omega 6 vetten die worden gebruikt om te bakken zoals zonnebloem-, soja- en pindaolie. Geharde (plantaardige) vetten zijn ook slechte vetten.

Zuivel: Zuivel kan bij hoge inname ook ontstekingsbevorderend werken. Het beste kan er geen gezoete of niet aangezuurde zuivel worden genuttigd. Ongezoete kefir of yoghurt kan dus wel met mate worden gegeten.

Gluten: Eet zo min mogelijk producten op basis van granen. Gluten kunnen ook ontstekingen veroorzaken, vooral bij allergische reacties. Haver en dus havermout kunnen wel worden gegeten.

Alcohol: Alcohol is vergist suiker en kan het beste geheel worden vermeden. Indien er toch alcohol wordt gedronken dan kan een half tot een heel glas wijn per dag worden gedronken worden zonder al te veel schade. Daarboven wordt alcohol al een een ontstekingsbevorderaar.

Vlees: Wild, grasgevoerd vlees en wilde vis zijn geen probleem mits rood vlees beperkt wordt gegeten (advies is max. 2 keer per week). Alle vis die niet wild gevangen is of anders is gevoerd dan natuurlijk kan beter niet worden gegeten. Graan- en maisgevoerde dierlijke producten worden ook afgeraden.


   
BeantwoordenCiteren