Langdurige depressi...
 
Meldingen
Alles wissen

Langdurige depressie en BDNF

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,803 Bekeken
Marcel van der Putten
(@marcel)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 740
Topic starter  

Langdurige depressie en BDNF

Bij recidiverende depressie of langdurige depressies wordt er doorgaans door artsen niet zozeer naar het hormoon BDNF gekeken. Vooral bij mannen blijkt dat juist BDNF een rol speelt bij depressie. Als wij een klant een behandelmethode aanbieden bekijken we wat we kunnen doen om ook middels BDNF verhogen de depressie kunnen verlichten of op te lossen.

Wat is BDNF?

Brain-derived neurotrophic factor, BDNF, is een neurotrofine. Neurotrofines zijn belangrijk voor het overleven, herstellen en laten groeien van neuronen. Neuronen zijn zenuwcellen die informatie verwerken, doorsturen of verwerken in het brein of zenuwstelsel. Neuronen kunnen worden gezien als de datakabels tussen delen van de hersenen en het lichaam. Een gemiddeld lichaam heeft zo’n ongeveer 100.000.000.000 neuronen (100 miljard).

neuron -Forum
De opbouw van een Neuron

Te weinig BDNF en depressie

Een gebrek aan neurotrofines zoals BDNF draagt bij aan het ontstaan van neurodegeneratieve aandoeningen. Het gebrek aan BDNF zorg er voor dat neuronen niet kunnen herstellen van schade. Dit kan er dat depressies kunnen ontstaan wanneer er voor een langere duur te weinig BDNF aanwezig is. De degeneratie (afbraak) van neuronen in de frontale hersenkwab lijkt hiervan de boosdoener te zijn, omdat dit er voor zorgt dat het bewustzijn afneemt. Tevens zorgt een te laag serotonine gehalte mede voor een depressie. De depressie wordt verergerd omdat een laag serotoninegehalte er via de 5HT2A receptor voor zorgt dat er niet genoeg BDNF vrijkomt (zie ook onderstaande afbeelding en bedenk daarbij dat de 5-HT receptor niet of weinig wordt geprikkeld).

5htp BDNF -Forum
Serotonine en bijvoorbeeld psilocine uit paddo’s verhogen BDNF via de 5HT receptor. De juiste beweging zorgt ook voor meer BDNF.

Meer BDNF tegen depressie

Meer BDNF aanmaken kan dus door de 5HT receptor te stimuleren. Wanneer het lichaam meer BDNF vrijgeeft, zet het de switch om op een reeks genen die gloednieuwe hersencellen, zenuwcellen connecties laat groeien. Nog iets hoger BDNF zorgt ervoor dat je sneller leert, beter onthoudt, langzamer ouder wordt en je hersenen snel de verbindingen herschikt met de verschillende delen van het brein en het lichaam.

BDNF verhoogt ook de plasticiteit van uw hersenen. Wanneer uw hersencellen beschadigd raken of in een stressvolle situatie terechtkomen, beschermt BDNF hen en helpt hen om sterker terug te komen. De neurale paden worden flexibeler in plaats van afgebroken, wat zou kunnen verklaren waarom hogere niveaus van BDNF worden geassocieerd met het afweren van depressie.

Met een paar veranderingen in de dagelijkse gewoonten kan het brein zodanig worden ingesteld dat er steeds meer BDNF vrijkomt, waardoor de hersenen weerbaarder en sterker wordt bij eventuele tegenslagen die bij het leven horen. De sterkste manier van van BDNF verhogen is psilocine (uit paddo's) omdat deze direct de 5-HT2a stimuleren om BDNF vrij te geven.

Onze dienstverlening

We hebben bij triptherapie verschillende protocollen en zelfs bij iedere klant doen we het net even anders. Alles gaat in overleg en ons advies is slechts een advies. Bij elke vorm van psychedelische therapie proberen we ook te kijken naar wat we kunnen betekenen op gebied van voeding, supplementen en beweging. Dit doen we omdat als we elke gebied aanpakken van het welzijn, we nog betere resultaten boeken dan alleen psychedelische therapie

Overzicht procedure triptherapie

Doorgaans hanteren we met de meeste klanten een schema dat er als volgt uitziet:

  1. Aanmelding, neurotransmitter test en intake
  2. Advies over voeding beweging en supplementen op basis van punt 1
  3. Een periode van 2-3 weken voortgang bekijken van punt 2
  4. Een individuele psychedelische therapie* (Tenzij een groep extra nut of de voorkeur heeft)
  5. Nabespreking van de psychedelische therapie op dezelfde dag
  6. Na ongeveer 1-2 weken nogmaals een nabespreking

*Tijdens de psychedelische therapie maken we naast het gebruik van psilocybine ook gebruik van aromatherapie, kleurentherapie, zorgvuldig uitgekozen muziek, kruiden en stimulerende supplementen. Dit alles afgestemd op de klant en het doel.

U vindt hier onze prijzen voor psychedelische therapie

Contactgegevens

Wilt u eerst meer weten over wat we doen en wie we zijn? U kunt ons alles vragen. Dit kan via de onderstaande mogelijkheden. Kies zelf een medium uit waar u zich goed bij voelt.

Openbare vragen via forum: Klik hier
Telefoon en Whatsapp: +31640898455
Email: info@triptherapie.nl
Contactformulier: Klik hier
Facebook: Klik hier
Twitter: Klik hier


   
BeantwoordenCiteren