Psilocybine en ergo...
 
Meldingen
Alles wissen

Psilocybine en ergothioneïne uit paddenstoelen verbetert de breinfunctie

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Reactions
175 Bekeken
Marcel van der Putten
Berichten: 1338
Admin
Topic starter
(@marcel)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Psilocybine i.c.m. ergothioneïne tegen cognitieve achteruitgang

Ergothioneïne is een essentieel aminozuur dat voorkomt in eetbare paddenstoelen. In het lichaam zit ergothioneïne vooral in de ooglens, maar ook in rode bloedcellen, nieren en de huid. Volgens diverse onderzoeken kan ergothioneïne de verouderingsprocessen van het brein vertragen, verkleint het de kans op kanker, hart- en vaatziekten en werkt het tegen depressie (epidemiologisch onderzoek). Van de combinatie melatonine en ergothioneïne is bekend dat het beschermt tegen neurodegeneratieve aandoeningen zoal Alzheimer. Kan de combinatie van ergothioneïne en psilocybine (moleculaire structuur vergelijkbaar met melatonine) dan ook helpen tegen cognitieve achteruitgang en depressie?

Eetbare plus hallucinogene paddenstoelen

In de eetbare paddenstoelen zit naast ergothioneïne ook sterolen als ergosterol en polysacharides als lentinan. Deze stoffen remmen ontstekings- en verouderingsprocessen in de hersenen, maar lijken ook neuronen te stimuleren om nieuwe verbindingen aan te maken. Psilocybine uit de hallucinogene paddenstoelen (magic mushrooms) staat erom bekend om hetzelfde te doen, namelijk zorgen voor neurogenese anti-inflammatie. In theorie kunnen deze stoffen synergetisch werken en psilocybine nog effectiever maken om depressie, als gevolg van inflammatie, op een biochemische manier te bestrijden.

Of het toevoegen van andere eetbare paddenstoelen aan de psilocybine sessies in de praktijk zorgt voor een gezonder brein dient nog verder onderzocht te worden. Met logisch nadenken zou je zeggen dat het mogelijk is. Wil je meer weten over deze onderwerpen? We hebben nog een wat ouder artikel over de geneeskracht van paddenstoelen waarin ook Reishi en Lion's Mane in voorkomen.

Zie ook: Geneeskracht (magische) paddenstoelen | Psilocybine info

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/mushrooms-onr8tzlbgvo93if2d0h2ibd1n0ohzgq07tv7r71kao.png

 

Beantwoorden