Dinsdag dip en dose...
 
Meldingen
Alles wissen

Dinsdag dip en dosering MDMA

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
55 Bekeken
549819cc4dea5281b1ebea99191e23e7?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 23
 SERT
Topic starter
(@sert)
Trusted Member
Deelgenomen: 2 weken geleden

Onder welke dosering moet je blijven om geen dinsdag dip te krijgen?

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1231

@sert 

Geplaatst door: @sert

Onder welke dosering moet je blijven om geen dinsdag dip te krijgen?

De dinsdagdip, een fenomeen dat vaak voorkomt na het gebruik van MDMA, kan in belangrijke mate worden beïnvloed door de dosering die wordt ingenomen. Wij merken op dat bij gebruik van therapeutische doseringen van MDMA, doorgaans tussen de 75 en 125 mg, het ervaren van een dinsdagdip bijna niet voorkomt. Dit in tegenstelling tot recreatieve doseringen, die soms meer dan 300 mg kunnen bedragen en leiden tot een grotere uitputting van neurotransmitters zoals serotonine en dopamine. Om de kans op een dinsdag dip te verkleinen denken we dat voor een gemiddeld persoon een dosering van onder de 150mg MDMA een goede bovengrens is.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de effecten van MDMA en de bijbehorende risico's sterk kunnen variëren tussen individuen. Daarom is het raadzaam om een herstelperiode van minimaal één maand in te lassen na een MDMA-sessie, zelfs bij therapeutische doseringen, om chronisch verlies van dopaminerge receptoren in de hersenen te voorkomen.

Daarnaast is het van belang om de timing van de MDMA-sessies in overweging te nemen. Het wordt aanbevolen om deze sessies voor 17:00 uur te plannen, bij voorkeur tussen 10:00 en 15:00 uur, om slaapproblemen te minimaliseren en zo de kans op een dinsdagdip te verkleinen.

Meer informatie:

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2023/04/afbeelding.png.webp

 

Beantwoorden