Docu over MDMA ther...
 
Meldingen
Alles wissen

Docu over MDMA therapie

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
43 Bekeken
817f3c2de738e7c770b270f29373b8bf?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 5
Topic starter
(@mdma-at)
Active Member
Deelgenomen: 3 dagen geleden

Wat is een goede documentaire over MDMA en de therapeutische toepassingen van dit middel?

Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1263

@mdma-at 

Geplaatst door: @mdma-at

Wat is een goede documentaire over MDMA en de therapeutische toepassingen van dit middel?

Een uitstekende documentaire die de therapeutische toepassingen van MDMA belicht, is "How To Change Your Mind," beschikbaar op Netflix. In deze documentaire wordt niet alleen de geschiedenis van MDMA besproken, maar ook de recente wetenschappelijke onderzoeken die de effectiviteit van MDMA-geassisteerde therapie bij de behandeling van verschillende psychische aandoeningen, zoals posttraumatische stressstoornis (PTSS), depressie en angststoornissen onderbouwen.

Zie ook: How to change your mind | Bekijk op Neflix

 

Een andere korte documentaire waar Triptherapie aan heeft meegewerkt is uitzending van VTM Go over MDMA therapie. In deze aflevering werd Camille Vanuxem gevolgd terwijl zij een MDMA-sessie onderging, begeleid door Ronald, een ervaren MDMA-therapeut. Het doel van de uitzending was om zowel de voordelen als de risico's van MDMA-gebruik te belichten, en om te laten zien hoe, onder professionele begeleiding, MDMA kan bijdragen aan het verwerken van trauma's en het verbeteren van de mentale gezondheid.

Tijdens de sessie werd Camille geholpen om haar angsten onder ogen te zien en te integreren in haar dagelijks leven. Dit is een cruciaal aspect van psychedelische therapie, waarbij de therapeut de cliënt ondersteunt in het verwerken van de inzichten die tijdens de sessie naar voren komen. De aflevering benadrukte ook het belang van een zorgvuldige screening en voorbereiding voorafgaand aan de sessie, om ervoor te zorgen dat de cliënt geschikt is voor deze vorm van therapie.

De uitzending biedt een waardevolle kijk op hoe psychedelische therapieën, zoals MDMA-therapie, kunnen worden ingezet in de geestelijke gezondheidszorg.

 

Zie ook: MDMA therapie bij VTM | Bekijk op Youtube

 

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/netflix-black-q7yer0eyyisa7cl86ixcwxyw3qsv8zfjmyjrdsc45c.webp

 

Beantwoorden