Is een sessie met t...
 
Meldingen
Alles wissen

Is een sessie met truffels veilig icm amlodipine?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
29 Bekeken
1dccd510a40bd9088536bb1db9bf0207?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 1
Topic starter
(@smarti)
New Member
Deelgenomen: 1 maand geleden

Is een sessie met truffels veilig icm amlodipine?

Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1231

@smarti 

Geplaatst door: @smarti

Is een sessie met truffels veilig icm amlodipine?

De combinatie van truffels (psilocybine) met amlodipine, een medicijn dat vaak wordt voorgeschreven voor de behandeling van hoge bloeddruk, is tot op heden niet specifiek onderzocht. Amlodipine werkt door de bloedvaten te verwijden, wat de bloeddruk verlaagt, terwijl psilocybine voornamelijk inwerkt op de serotonerge receptoren in de hersenen.

Hoewel er geen directe interacties zijn gerapporteerd tussen amlodipine en psilocybine, kunnen psychedelica invloed kunnen hebben op de hartslag en bloeddruk. Dit kan potentieel problematisch zijn voor mensen die al medicijnen gebruiken voor hart- en vaatziekten of hoge bloeddruk. Psilocybine kan namelijk tijdens het begin van de truffelsessie de de bloeddruk wat verhogen, terwijl het na de sessie vaak de bloeddruk wat verlaagd.
 
Om deze redenen wordt vaak geadviseerd om geen bloeddrukverlagende middelen zoals amlodipine voor het gebruik van psilocybine in te nemen. Zo is er minder kans op flauwte en op flauwvallen. De halfwaardetijd van amlodipine is echter lang met gemiddeld ongeveer 30 tot 50 uur. Dit betekent dat het enige tijd kan duren voordat het medicijn volledig uit het lichaam is verdwenen.

Om te berekenen wanneer amlodipine volledig uit het lichaam is, wordt vaak de regel van vijf keer de halfwaardetijd gebruikt. Dit houdt in dat het ongeveer vijf keer de halfwaardetijd duurt voordat een medicijn als volledig geëlimineerd kan worden beschouwd. Voor amlodipine zou dit betekenen dat het ongeveer 150 tot 250 uur kan duren voordat het medicijn volledig uit het lichaam is verdwenen. Dit komt overeen met ongeveer 6 tot 10 dagen.

 
Of het handig is om een ongeveer een week voor de truffelsessie geen amlodipine te gebruiken dient te worden beoordeeld door de behandelend arts. Deze heeft meer inzicht in de situatie en mag wijzigen maken aan het medicijngebruik, zoals het overstappen op een andere bloeddrukverlager met een lagere halfwaardetijd zodat er korter voor de truffelsessies gestopt kan worden met de bloeddrukverlagers.
 
 
https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2019/02/psychedelica-combineren-met-drugs-en-medicatie-1024x809.jpg
Beantwoorden