Veel vragen over medicatie en triptherapie

Wij krijgen via het forum regelmatig vragen over of triptherapie wel kan in combinatie met bepaalde medicatie. Zo krijgen we vragen over;

Kan ik een paddo trip therapie doen als ik Bisoprololfumaraat gebruik?

Kan Prozac en psychedelica samen of moet dat ook worden afgebouwd?

Citalopram en drugs zoals truffels bij trip therapie?

Bij triptherapie maken we gebruik van psilocybine houdende paddenstoelen (paddo’s) en sclerotia (magic truffels). Hoewel paddo’s en truffels de minst schadelijke drugs is, dient er inderdaad wel rekening gehouden worden met medicatie.

schade drugs -Paddo's en truffels combineren met andere drugs of medicijnen
Schade door drugs met paddo’s als minst schadelijk

Combinatie medicijnen en psilocybine

De onderstaande afbeelding geeft goed aan wanneer we moeten opletten voor medicatie in combinatie met triptherapie. Het kopje mushrooms kan worden gezien als triptherapie aangezien wij psilocybine gebruiken die ook in magic mushrooms voorkomt.

psychedelica combineren met drugs en medicatie -Paddo's en truffels combineren met andere drugs of medicijnen
Combineren van psilocybine en drugs of medicatie kan gevaarlijk zijn

Tramadol en psilocybine

We kunnen geen triptherapie aanbieden mits Tramadol wordt gebruikt. Bij kortdurig gebruik kunt u direct stopen en bij langdurig gebruik afbouwen in een periode van 2 weken en daarna 2 weken niet gebruiken voor triptherapie.

Antidepressiva en psilocybine

Bij medicatie met SSRI en MAOI (MAO remmers) raden we triptherapie af, ondanks de geringe kans op complicaties. Het beste kan er eerst een afbouwperiode* plaatsvinden in combinatie met serotonine verhogende bezigheden en voeding of supplementen. Zo kan triptherapie een start zijn voor een medicatievrij leven.

Wat niet staat vermeld, maar wel verteld moet worden is dat bij Lithium gebruik geen enkele psychedelica gebruikt moet worden. Lithium medicatie dient eerst worden afgebouwd* alvorens een trip kan plaatsvinden.

* Het afbouwen van deze medicatie kan een slopend proces zijn van de psyche waarbij ondersteuning van een specialist is vereist. Neem altijd eerst contact op met degene die de medicatie voorschrijft.

Sinds kort hoeven SNRI en SSRI niet meer worden afgebouwd. Je leest er meer over via de volgende link:

psilocybine en antidepressiva

Medicatie t.b.v. hart- en vaatfunctie en psilocybine

In de meeste gevallen levert dit geen probleem op. Houdt er wel rekening mee dat het gebruik van psilocybine de bloeddruk iets verhoogd. Het zou ideaal zijn om een bloeddrukverlagend dieet te volgen om medicatiegebruik te verlagen en om de kleine kans op complicaties verder te verminderen.

Kalmerings- en slaapmiddelen en psilocybine

Benzodiazepines zijn benzo’s of pammetjes zoals Diazepam en zijn rustgevende medicatie. Deze groep medicatie geeft een licht verhoogd risico en zorgt er voor dat een trip minder goed werkt. Het advies is eerst afbouwen met ondersteuning van een expert.

Psilocybine en recreatieve drugs

Triptherapie combineren met cannabis, amfetaminen, en cocaïne is onnodig gevaarlijk en zullen wij nooit faciliteren. Wat minder gevaarlijk is, is combineren met andere drugs zoals alcohol en het lichaam slopende GHB/GBL en dit doen wij ook niet omdat de doel van triptherapie dan niet wordt nagestreefd, wat gezonder worden is. Elke soort van onnodig middelengebruik dient voorkomen te worden in de twee weken voor de triptherapie sessie om het beste resultaat te behalen waarbij er geen risico’s zijn voor het lichamelijke en geestelijke welzijn.

Conclusie

Het mono gebruik van psilocybine is zeer veilig. In combinatie met medicatie of andere drugs zijn er maar slechts een paar combinaties die echt onveilig zijn. Toch is het verstandig om eerst af zien te komen van medicatie door een gezondere leefstijl aan te meten en pas daarna een triptherapie sessie te doen om de psychologische puntjes op de i te zetten. Uw lichaam is uiteindelijk het meest waardevolle bezit. Wees er zuinig op door er goed voor te zijn.

Hulp nodig?

Wij staan voor u klaar. U kunt bijvoorbeeld contact opnemen via het forum, de reacties hieronder of via de email.

Eén antwoord op “Paddo’s en truffels combineren met andere drugs of medicijnen”

  1. Vaak krijgen we de vraag of magische paddenstoelen ook drugs zijn en het antwoord daarop is ja! Paddo’s zijn zowel partydrugs en medicatie (drugs in het Engels). Onze voorouders gebruikten bij rituelen magische paddenstoelen in combinatie muziek en de juiste begeleiding om van psychische problemen af te komen of om door moeilijke tijden te komen. Paddo’s zijn dus al duizenden jaren gebruikt als medicijn.

    Natuurlijk kan je ook lekker dansen op een kleine dosering paddo’s (triplevel 1) of op MDMA, wat ongeveer hetzelfde effect geeft. Als je het als party drugs gebruikt dan is het in de volksmond drugs. Gebruik je het volgens ons protocol dan is het een medicijn.

Reacties zijn gesloten.