cropped-Triptherapie-transparant.png
Kan een egodood hel...
 
Meldingen
Alles wissen

Kan een egodood helpen tegen depressie?

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
33 Bekeken
Marcel van der Putten
Berichten: 898
Admin
Topic starter
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Kan een egodood helpen bij depressie?

Ja, volgens diverse gebruikers van psychedelische stoffen kan een egodood kan helpen tegen depressie. Een egodood, ook wel ego death genoemd, is het verlies van het ego, het gevoel van een afgescheiden zelf. Tijdens een egodood-ervaring vervagen de grenzen tussen het individu en de rest van de wereld, waardoor men een gevoel van eenheid en verbondenheid kan ervaren.

Depressie wordt vaak geassocieerd met een overactief ego, dat zichzelf voortdurend bekritiseert en negatieve gedachten en emoties versterkt. Door het ervaren van een egodood kan het ego tijdelijk worden uitgeschakeld, waardoor men loskomt van negatieve denkpatronen en beperkende overtuigingen die bijdragen aan depressie.

Tijdens een egodood-ervaring kan men een diep gevoel van verbondenheid en liefde ervaren, wat kan leiden tot een gevoel van bevrijding en heling. Het kan helpen om oude emotionele blokkades los te laten en nieuwe perspectieven en inzichten te verkrijgen. Dit kan leiden tot een verandering in de manier waarop men naar zichzelf en de wereld kijkt, en kan helpen bij het overwinnen van depressie. Een egodood-ervaring is geen garantie en geen officiële behandeling is voor het permanent genezen van depressie, maar het kan wel een waardevol onderdeel zijn van een holistische benadering van depressiebehandeling.
 
 
https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2019/03/ego-death.jpg
Beantwoorden