Kan MDMA toegelaten...
 
Meldingen
Alles wissen

Kan MDMA toegelaten worden als medicijn tegen PTSS?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
45 Bekeken
d1c67446e326471a0a347f7c13e18fde?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 6
Topic starter
(@mdma-a-therapie)
Active Member
Deelgenomen: 1 maand geleden

Kan MDMA toegelaten worden als medicijn tegen PTSS?

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1234

@mdma-a-therapie 

Geplaatst door: @mdma-a-therapie

Kan MDMA toegelaten worden als medicijn tegen PTSS?

Ja, er zit een grote kans in dat MDMA zal worden toegelaten als medicijn tegen PTSS. Er zijn verschillende klinische onderzoeken uitgevoerd waaruit is gebleken dat MDMA-geassisteerde psychotherapie effectief kan zijn bij het verminderen van symptomen van PTSS, zoals angst, herbelevingen en vermijding. Deze onderzoeken hebben aangetoond dat MDMA kan helpen bij het verkennen en verwerken van traumatische ervaringen.
 
De goedkeuring van MDMA als medicijn tegen PTSS is  afhankelijk van de resultaten van klinische onderzoeken en de goedkeuring van regelgevende instanties zoals de FDA in de Verenigde Staten. Als het goed is zal de FDA spoedig een oordeel vellen of MDMA ingezet mag worden de de VS. In Europa kan de beslissing pas veel later worden gemaakt.

Momenteel is MDMA nog niet legaal voor therapeutisch gebruik in de meeste landen, inclusief Nederland. Een legale manier om MDMA in te zetten bij PTSS is alleen mogelijk als dit op niet-medische grond wordt uitgevoerd met een legaal MDMA-analoog. Tevens mag de MDMA sessie met dit analoog niet specifiek worden ingezet om PTSS te genezen.
 
Meer over:

 

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/MDMA-kristal-qah7w3clow9kmgmrls1780hw9uarpvxe1tvignk8ow.jpeg

 
Beantwoorden