Kan psilocybine de ...
 
Meldingen
Alles wissen

Kan psilocybine de Beta cellen van de alvleesklier beschermen?

2 Berichten
1 Gebruikers
0 Reactions
187 Bekeken
Marcel van der Putten
Berichten: 1191
Admin
Topic starter
(@marcel)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Kan psilocybine de Beta cellen van de alvleesklier beschermen?

Ja, er is enig onderzoek dat suggereert dat psilocybine (en dus ook paddo's en truffels) beschermende effecten kan hebben op betacellen. In een recent onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Genes, onderzochten wetenschappers de effecten van psilocybine op de levensvatbaarheid en functie van betacellen. Betacellen spelen een cruciale rol bij de regulatie van bloedglucosewaarden en zijn relevant voor diabetes type 2.

De belangrijkste bevindingen van het onderzoek waren als volgt:

1. Serotonine en betacellen: Psilocybine heeft agonistische effecten op de serotonine 5-HT2A- en 5-HT2B-receptoren, vergelijkbaar met serotonine. Dit onderzoek richtte zich op de invloed van psilocybine op betacellen in een in vitro systeem.

2. Beschermend effect: Psilocybine bleek effectief te zijn in het verminderen van het verlies van betacellen veroorzaakt door hoge glucose- en lipidenomstandigheden (HG-HL). Dit werd mogelijk gemedieerd door de regulatie van apoptotische biomarkers en de remming van TXNIP, STAT-1 en STAT-3-fosforylatie.

3. Dedifferentiatie: Psilocybine had ook invloed op genen die betrokken zijn bij betacel dedifferentiatie, zoals Pou5f1 en Nanog. Dit suggereert dat psilocybine mogelijk kan helpen bij het voorkomen van betacel dedifferentiatie.

Het beschermen van betacellen is belangrijk bij diabetes, omdat deze cellen verantwoordelijk zijn voor de productie en afgifte van insuline in de alvleesklier.

Meer info: Bescherming van β-cellen | Werking psilocybine

Psilocybine diabetes suikerziekte -Forum

Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1191
Wat kan je nog meer doen om βeta-cellen te beschermen?
 
Er zijn verschillende manieren om βeta-cellen te beschermen, zoals het verminderen van ontstekingen, het vermijden van oxidatieve stress en het handhaven van een gezonde levensstijl. Het eten van een uitgebalanceerd dieet met minder suikers, regelmatig bewegen, voldoende slapen en stress verminderen zijn allemaal belangrijke factoren die kunnen bijdragen aan het beschermen van β-cellen en het beheersen van diabetes. Daarnaast kunnen bepaalde voedingsstoffen en supplementen, zoals omega-3 vetzuren, vitamine D en antioxidanten, ook helpen bij het beschermen van β-cellen.
Beantwoorden