Is MDMA therapie oo...
 
Meldingen
Alles wissen

Is MDMA therapie ook in te zetten tegen stress en burn-out?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
80 Bekeken
74b1e48b69142c2b4e409f511d421eac?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 5
 Holy
Topic starter
(@holy)
Active Member
Deelgenomen: 1 maand geleden

Is MDMA therapie ook in te zetten tegen stress en burn-out?

Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1130

@holy 

Ja, MDMA is effectief in het uitschakelen van de amygdala (stresscentrum van het brein) en kan daardoor helpen bij stress en burn-outs. De amygdala is een deel van de hersenen dat een belangrijke rol speelt bij het verwerken van emoties, met name angst en angstgerelateerde reacties. Onderzoek heeft aangetoond dat MDMA kan leiden tot de remming van de amygdala-activiteit, wat kan helpen bij het verminderen van angst en het vergroten van emotionele veerkracht.

Een studie uitgevoerd door Carhart-Harris et al. (2014) toonde aan dat MDMA de functionele connectiviteit tussen de amygdala en andere delen van de hersenen, zoals de prefrontale cortex, kan veranderen. Dankzij deze veranderingen werd een vermindering van de angstgevoelens bij de deelnemers aan het onderzoek.

De reductie van angst/stress kan de bijnieren rust geven zodat de bijnieruitputting zich kan herstellen en burn-out symptomen kunnen verminderen.

Inhoudsopgave artikel: MDMA psychotherapie

https://t4y7u6x5.rocketcdn.me/wp-content/uploads/elementor/thumbs/MDMA-kristal-qah7w3clow9kmgmrls1780hw9uarpvxe1tvignk8ow.jpeg

Beantwoorden