MDMA als therapie? ...
 
Meldingen
Alles wissen

MDMA als therapie? Wat is de rol van de therapeut?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
69 Bekeken
d1c67446e326471a0a347f7c13e18fde?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 6
Topic starter
(@mdma-a-therapie)
Active Member
Deelgenomen: 1 maand geleden

In welke mate speelt MDMA een rol bij MDMA therapie en hoeveel is de MDMA therapeut van invloed?

Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1242

@mdma-a-therapie 

Geplaatst door: @mdma-a-therapie

In welke mate speelt MDMA een rol bij MDMA therapie en hoeveel is de MDMA therapeut van invloed?

MDMA speelt een centrale rol bij MDMA therapie. Het is een psychoactieve stof die de hersenen beïnvloedt en kan helpen bij het creëren van een staat van verhoogde openheid, empathie en verbondenheid. Deze effecten kunnen therapeutische voordelen bieden bij het behandelen van verschillende psychische aandoeningen, zoals PTSS, angststoornissen en depressie.

De MDMA therapeut speelt een belangrijke rol tijdens een MDMA sessie. Ze begeleiden de cliënt gedurende het hele proces en bieden emotionele ondersteuning en begeleiding. De therapeut helpt de cliënt om zich veilig en comfortabel te voelen tijdens de sessie en moedigt hen aan om zich te concentreren op hun innerlijke ervaringen, emoties en gedachten die naar boven komen.

Als er angst of spanning ontstaat, helpt de therapeut de cliënt om hiermee om te gaan en zich weer veilig te voelen. Ze kunnen verschillende technieken en interventies gebruiken om de cliënt te helpen bij het verwerken van de ervaring en het verkrijgen van inzichten en helende effecten.

Na de sessie helpt de MDMA therapeut de cliënt bij het integreren van de geleerde lessen en inzichten in hun dagelijks leven. Ze bieden ondersteuning en begeleiding bij het verwerken van de ervaring en het toepassen van de verkregen inzichten in hun persoonlijke groei en welzijn.

Kortom, de MDMA therapeut zorgt voor ten eerste voor veiligheid en ten tweede voor ondersteuning tijdens de MDMA sessies.
 
https://mdmatherapie.nl/wp-content/uploads/2024/08/6c04488d-f10c-4fbe-bec5-6026eee77f8b.webp
Beantwoorden