Inhoudsopagve MDMA therapie

Eigenschappen van MDMA

MDMA, dat bij MDMA therapie ingenomen kan worden, wordt gezien als hallucinogeen terwijl het niet zo snel hallucinaties kan veroorzaken. De chemische stofnaam MDMA staat voor 3,4-methyleendioxymethamfetamine, een organische verbinding met als brutoformule C₁₁H₁₅NO₂. MDMA wordt soms ook wel verward met XTC (ecstasy) omdat daar ook MDMA inzit naast een middel zoals speed. Voor therapeutische doeleinden wordt alleen pure MDMA of gelijkende stoffen (analogen) gebruikt.

De laatste tijd wordt MDMA therapie steeds bekender en wordt het naast het inzetten als behandeling tegen PTSS en trauma ook steeds meer ingezet tijdens relatietherapie.  Waarom MDMA een effectief hulpmiddel kan zijn tijdens psychotherapie, is te lezen op deze pagina.

MDMA als therapie

Wegens de afgifte van met name serotonine en dopamine worden er na inname van MDMA een hoop receptoren meer gestimuleerd dan anders. Vanwege deze verandering zullen er in het brein wat veranderingen ontstaan in prikkelgeleiding waardoor er een aantal effecten optreden die we in ons voordeel kunnen gebruiken tijdens een therapeutische sessie.

Tijdens de MDMA-ondersteunende therapie zal de MDMA therapeut gebruik maken van de onderstaande veranderingen. Indien mogelijk kan er ook blootstellingstherapie plaatsvinden om triggers te veranderen.

Betere gemoedstoestand

Gevoelens van geluk, euforie en tevredenheid komt relatief veel voor bij het gebruik van MDMA. Als je tijdens deze fase van tevredenheid gaat praten over je trauma of de triggers van je PTSS dan slaat het brein het op een andere manier op. Voor het brein is het misschien een beetje gek. Je voelt je namelijk tevreden en veilig terwijl je praat over je trauma. Tevens kan je ook voorzichtig worden blootgesteld aan je triggers voor angst zolang je in die veilige staat bent. Het brein gaat op den duur de triggers verbinden met de positieve staat waarin je jezelf bevindt. Blootstellingstherapie werkt dus heel goed onder invloed van MDMA omdat de triggers niet meteen meer resulteert in een angstige staat.

Minder ego

Met minder zelfbesef lijken de dingen meer verbonden omdat je minder snel onderscheid hoeft te maken tussen jezelf en de wereld om je heen. Als je met minder zelfbesef naar jezelf kijkt lijkt het soms alsof het gaat over iemand anders dan jijzelf. Vanuit deze gedachten is het vaak makkelijker om eerlijk over jezelf te praten zonder emotionele blokkade. Het zorgt dus voor openheid en dat kan een groot voordeel hebben voor de verwerking van het verleden maar ook voor gesprekstherapie, zelfonderzoek en persoonlijke groei.

Verhoogde empathie

Bij het loslaten van trauma hoort soms ook de vergeving van de dader en slachtoffer. De slachtoffer dient zichzelf te vergeven voor de situatie waarin diegene zat en daarvoor is empathie voor jezelf ook nodig. Ook het vergeven van de dader kan helpen bij het proces. Het meer inlevend vermogen in de dader zonder de zelfbescherming van de ego is het vergeven vaak een makkelijker proces.

Nieuwe inzichten

Bij gebruik van de meeste psychedelica gaat het brein op een andere manier werken dan je bent gewend. Er kunnen nieuwe inzichten en dwarsverbanden worden ontdekt. Van te voren is natuurlijk niet te bedenken hoe dit zal verlopen. Een bijkomend voordeel van dit soort sessies is dat nieuwsgierigheid wordt beloond en dat mensen veelal nieuwsgierig blijven naar zichzelf, anderen en de wereld to ver na de sessie.

Wetenschappelijk onderzoek naar MDMA therapie

Het gebruik van MDMA als hulpmiddel tijdens therapie is niet nieuw. Halverwege de vorige eeuw werden er veel experimenten uitgevoerd met psychedelica zoals LSD, psilocybine en MDMA om te bekijken of deze stoffen kunnen helpen bij bepaalde psychische aandoeningen. Helaas zijn deze onderzoeken door nieuwe wetten stopgezet. Sinds het begin van deze eeuw zijn de onderzoeken weer langzaam op gang gekomen en bij MDMA worden de onderzoeken vooral gericht op trauma en PTSS. Deze onderzoeken worden allemaal zeer positief afgerond met veelal hoge succes percentages.

MDMA therapie middels een MDMA sessie

MDMA therapie is niet voor iedereen

MDMA en de stoffen die op MDMA lijken zijn niet geschikt voor iedereen. Vooral het combineren van bepaalde medicijnen en MDMA kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Ook bepaalde aandoeningen kunnen worden verergerd door het gebruik van psychedelica waaronder MDMA. MDMA kan niet worden  gecombineerd met onderstaande zaken.

MDMA analogon interacties

Contra-indicaties aandoeningen/situaties

Contra-indicaties medicatie

Legale MDMA therapie

In Nederland is MDMA een illegale substantie. Wij werken daarom met een stof die nauw verwant is aan MDMA, het zogeheten MDMA analoog (analogon). In de chemie wordt met analoog een stof bedoeld die zodanig chemisch verwant is dat deze betreffende de structuur van het molecuul gelijk is met subtiele verschillen. In geval van het MDMA analoog is dat ook het geval. De structuur is nagenoeg hetzelfde en het minieme verschil zorgt ervoor dat het ten eerste legaal is, het minder energie geeft dan MDMA en meer positieve en empathische gevoelens teweeg brengt. Bij de meeste personen is er gedurende de dagen na de sessie minder te merken van de bekende dinsdagdip die bij MDMA gebruik vaak voorkomt. Deze verschillen maakt het naar onze mening zelfs geschikter voor MDMA sessies. Een voor- en nadeel van het MDMA analoog is dat de effecten iets langer duren.

MDMA kristallen

Eigenschappen MDMA MDMA Analoog
Duur van werking 4-6 uur 5-7 uur
Energie Verhogend Onveranderd/dromerig/relaxed
Emotioneel Sterkere emoties (alle), Empathie, Extase, meer sociaal Sterkere emoties (alle), Meer empathie en euforie dan bij MDMA, meer sociaal
Visueel Zeer kleine kans op hallucinaties Iets meer visuele effecten (kleur, geometrie)
Geheugen Beter geheugen Beter geheugen
Muziek Sterkere beleving/waardering Sterkere beleving/waardering

Informatiepagina MDMA analogon

Voor meer informatie over het MDMA analogon, de legale status van dit middel, de risico’s, pauzetijd tussen de sessies en hoe het lichaam MDMA metaboliseert verwijzen wij u graag naar de onderstaande informatiepagina.

Je aanmelden voor een MDMA sessie

Voordat er een sessie geboekt kan worden is het vereist om vooraf de intake in te vullen. Aan de hand van deze intake kunnen wij beoordelen of je een sessie bij ons kunt boeken i.v.m. jouw veiligheid en gezondheid. Daarnaast kunnen wij dan ook aangeven wat voor soort sessie en dosering geschikt is. Aanvullend op de intake krijg je persoonlijke adviezen met betrekking tot een optimale voorbereiding voor de komende sessie met daarbij adviezen op het gebied van voeding en leefstijl.

Welke begeleider kies jij?

Welke begeleider past het beste bij jou? We hebben zowel mannelijke als vrouwelijke begeleiders met verschillende achtergronden. Onze begeleiders/therapeuten kunnen op huisbezoek komen zolang het binnen de Nederlandse grenzen is en binnen het bereik van hun afstandsbeperkingen valt. Voor deze service op locatie kan je jouw eigen huis, vakantiehuis, private Airbnb of hotel gebruiken.

 
 

Reserveer een MDMA sessie

Reserveer een MDMA sessie op een locatie naar keuze. Wil je meer informatie over onze locaties? Klik dan op de één van de afbeeldingen om de locatiepagina te openen. Na het reserveren en het voltooien van de aanbetaling ontvang je verdere adviezen om samen met ons het meeste uit de MDMA sessie te halen.

OP EIGEN
LOCATIE

HOME/AIRBNB/HOTEL
0 Locatie meerprijs
  • 50 Cent/km reiskosten
  • Op eigen locatie
  • Zonder eten
  • Max. 6 deelnemers

PSYCHEDELIC
LOFT

SCHIEDAM
400 Locatie meerprijs
  • Inclusief overnachting
  • Eten & drinken
  • Max. 6 deelnemers
  • Marcel