Minimale leeftijd p...
 
Meldingen
Alles wissen

Minimale leeftijd psilocybine therapie

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
22 Bekeken
5c74f85715dd6abda0ec6527b3e3e551?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 1
Topic starter
(@jeroeneke)
New Member
Deelgenomen: 1 week geleden

Wat is de minimale leeftijd voor een psilocybine sessie?

Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1242

@jeroeneke 

Geplaatst door: @jeroeneke

Wat is de minimale leeftijd voor een psilocybine sessie?

Er zijn geen wettelijke beperkingen voor het gebruiken van diverse middelen zoals truffels/paddo's/psilocybine. De minimale leeftijd die wordt geadviseerd bij een deelname aan een psilocybine sessie is doorgaans 23 jaar. Dit is gebaseerd op de bevinding dat het risico op het ontwikkelen van een psychose bij personen onder de 18 jaar aanzienlijk groter is, aangezien zij vaak nog in de ontwikkelingsfase van hun geestelijke gezondheid verkeren. Bij personen van 23 jaar en ouder is de kans op het ontwikkelen van een psychose veel kleiner, omdat zij deze leeftijd hebben bereikt waarbij een psychose waarschijnlijk al tot uiting is gekomen, indien dit een risico zou zijn.

Bij Triptherapie nemen we alleen personen tussen de 18 en 23 jaar aan als klant indien zij een goede reden hebben tot deelname. Bij personen onder de 18 kunnen de psychedelische sessies alleen plaatsvinden onder strikte voorwaarden én met toestemming van ouders/voogden.

Ongeacht de leeftijd vragen we iedereen om de intake in te vullen om te beoordelen of iemand geschikt is voor een psilocybine sessie. Dit houdt in dat er gekeken wordt naar de medische en psychische achtergrond van de deelnemer, evenals naar eventuele medicatie die zij gebruiken. Dit proces helpt om te voorkomen dat er onveilige combinaties van middelen of aandoeningen zijn.

Meer info:

 

 

 

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2023/05/psilocybine-sessie.jpeg.webp

Beantwoorden