Moet je oxycodon st...
 
Meldingen
Alles wissen

Moet je oxycodon stoppen voor een MDMA sessie?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
38 Bekeken
1087721021ed799c1828cf1cde887eb1?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 3
Topic starter
(@oxymoron)
Active Member
Deelgenomen: 1 maand geleden

Moet je oxycodon stoppen voor een MDMA sessie?

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1191

@oxymoron 

Het combineren van oxycodon, een opioïde pijnstiller, met MDMA kan potentieel gevaarlijk zijn en wordt afgeraden om verschillende redenen. Oxycodon werkt voornamelijk op de opioïde receptoren in het lichaam, terwijl MDMA invloed heeft op het serotonerge systeem. Hoewel er geen directe interacties zijn die specifiek zijn onderzocht tussen deze twee stoffen, zijn er wel zorgen over de mogelijke effecten van het combineren van opioïden met serotonerge middelen.

Er zijn meldingen van het serotoninesyndroom, een levensbedreigende aandoening die kan optreden bij het combineren van serotonerge middelen met andere stoffen die het serotoninesysteem beïnvloeden. Aangezien oxycodon ook invloed kan hebben op de stemming en het centrale zenuwstelsel, wordt het afgeraden.

Verder wordt oxycodon met een reden gebruikt, zoals het afkicken van verslavende middelen. Het gebruik van MDMA kan de verslavingsdrang voor sommige mensen sterk verhogen en daarom is een MDMA sessie niet de voorkeur bij verslavingsgevoelige personen. Een psilocybine sessie wordt veiliger geacht en werk vaak tegen verslavingen, wat een betere keuze zou kunnen zijn.

Personen die toch denken een MDMA therapie nodig te hebben in verband met het behandelen van PTSS of trauma dienen eerst het behandeltraject tegen verslaving af te werken. Gezien de halfwaardetijd van oxycodon, die ongeveer 3 tot 4 uur bedraagt, is het verstandig zijn om minstens 24 uur voor de MDMA sessie te overwegen om te stoppen met het gebruik van oxycodon. Dit kan niet alleen de veiligheid van de sessie verhogen, maar ook de effectiviteit van de MDMA-ervaring verbeteren. Het is echter cruciaal om dit altijd in overleg te doen met een behandelend arts, die jouw specifieke situatie en medische geschiedenis kan beoordelen.

 

Meer over: MDMA sessie | Psilocybine en oxycodon

 

 

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/3fe8b4ef-68d7-4a95-9f1e-308874210ee1-qo8z2zrcootnnv4rago8knjyrv000a0ws4occk1ds0.png

Beantwoorden