Trauma therapie ond...
 
Meldingen
Alles wissen

Trauma therapie onder invloed van MDMA

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
13 Bekeken
d3846388caaf36ec995f1854fa134104?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 3
 EMDR
Topic starter
(@emdr)
Active Member
Deelgenomen: 2 dagen geleden

Wat is het verschil bij trauma therapie tussen wel en geen ondersteuning van MDMA?

Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1265

@emdr 

Geplaatst door: @emdr

Wat is het verschil bij trauma therapie tussen wel en geen ondersteuning van MDMA?

Traumatherapie kan op verschillende manieren worden georganiseerd en het gebruik van MDMA (3,4-methyleendioxymethamfetamine) als ondersteuning in deze therapie biedt unieke voordelen en effecten in vergelijking met traditionele therapieën zonder deze 'drug'.

Tijdens een sessie met MDMA ervaren cliënten vaak een verhoogde staat van openheid, empathie en verbondenheid. Dit maakt het makkelijker om emoties toe te laten, terwijl het angst kan wegnemen. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat MDMA de angst vermindert en een gevoel van veiligheid creëert, wat zeer welkom is voor het verwerken van trauma. In tegenstelling tot traditionele therapieën, waar cliënten mogelijk terughoudend zijn om pijnlijke herinneringen te delen, kan MDMA vergemakkelijken om deze ervaringen te confronteren zonder overweldigd te worden door angst.

De aanwezigheid van MDMA kan de therapeutische relatie versterken. Het gebruik van MDMA kan ervoor zorgen dat cliënten zich meer verbonden voelen met de therapeut, wat de effectiviteit van de therapie kan verhogen. Dit verhoogde gevoel van verbondenheid kan leiden tot een grotere bereidheid om kwetsbaarheid te tonen en openhartig te zijn over hun ervaringen. Dit is een belangrijk aspect van traumatherapie, waar vertrouwen en veiligheid essentieel zijn.

MDMA kan het therapieproces versnellen door de cliënt in staat te stellen om sneller door emotionele blokkades heen te werken. Onderzoek heeft aangetoond dat MDMA-ondersteunende therapie kan leiden tot snellere en meer duurzame verbeteringen in symptomen van posttraumatische stressstoornis (PTSS) en andere trauma-gerelateerde aandoeningen. Dit kan in contrast staan met traditionele therapieën, die vaak een langduriger proces vereisen om vergelijkbare resultaten te bereiken.

Een bijkomend voordeel van MDMA-ondersteunende therapie is dat bloostellingstherapie veel sneller resultaat krijgt doordat de positieve emoties veroorzaakt door MDMA aan de triggers worden gekoppeld. Doordat deze triggers sneller positieve associaties krijgen, nemen de angstklachten af tijdens omstandigheden die eerder als angstig werden ervaren.

 

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/3fe8b4ef-68d7-4a95-9f1e-308874210ee1-qo8z2zrcootnnv4rago8knjyrv000a0ws4occk1ds0.png

Beantwoorden