Waarom heeft de FDA...
 
Meldingen
Alles wissen

Waarom heeft de FDA MDMA psychotherapie afgewezen als legale behandeling?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
24 Bekeken
5cc1376e7dfd86aff8bf509c67e26a28?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 28
Topic starter
(@trip-vragen)
Trusted Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

De FDA heeft In de VS MDMA voor MDMA ondersteunende psychotherapie afgewezen. Waarom is dat besluit genomen?

Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1231

@trip-vragen 

Geplaatst door: @trip-vragen

De FDA heeft In de VS MDMA voor MDMA ondersteunende psychotherapie afgewezen. Waarom is dat besluit genomen?

Het fase 3 onderzoek naar MDMA geassisteerde psychotherapie bevat fouten en er zijn misstanden geconstateerd. Zo heeft één van de therapeuten de grenzen van een professionele therapeut-client relatie overschreden. Verder is het voor de FDA niet duidelijk genoeg welk aandeel de psychotherapie en welk aandeel MDMA heeft in de vooruitgang van de gepresenteerde resultaten.

Het ziet er dus naar uit dat het fase 3 onderzoek opnieuw moet worden gedaan en dat er in de Verenigde Staten er voorlopig geen officiële medische MDMA behandelingen mogelijk zijn.

In Nederland kunnen MDMA sessies nog wel legaal

Wij kunnen in Nederland wel legaal MDMA-sessies aanbieden door gebruik te maken van legale analogen van MDMA. In Nederland is het gebruik van MDMA zelf illegaal, maar er zijn stoffen die vergelijkbare therapeutische effecten kunnen hebben en die niet op de verboden lijst staan. Deze legale analogen zijn zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan de wet- en regelgeving, waardoor ze kunnen worden ingezet in een therapeutische context.

Het is echter wel belangrijk om te benadrukken dat de MDMA-sessies die bij Triptherapie worden aangeboden, niet als medische behandelingen worden beschouwd. Dit betekent dat ze niet onder de reguliere gezondheidszorg vallen en dus niet vergoed worden door zorgverzekeraars. De sessies zijn ontworpen om een ondersteunende en begeleidende rol te spelen in het proces van persoonlijke ontwikkeling en emotionele verwerking.

Daarnaast is er een uitgebreide screening van deelnemers om te waarborgen dat er geen contra-indicaties zijn die de veiligheid van de sessie in gevaar kunnen brengen. Dit houdt in dat deelnemers voorafgaand aan de sessie een intakeprocedure doorlopen, waarin hun medische geschiedenis en huidige medicijngebruik worden beoordeeld. Dit proces is cruciaal om ervoor te zorgen dat de sessies veilig en effectief zijn.

Triptherapie heeft zich gepositioneerd als een pionier in het aanbieden van legale psychedelische therapieën, en heeft in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het begeleiden van sessies met legale analogen. Dit stelt ons in staat om een veilige en ondersteunende omgeving te creëren voor deelnemers die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de therapeutische mogelijkheden van psychedelica zoals MDMA.

 

MDMA informatie

 

 

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/MDMA-molecuul-rood-q7yf5w6z635q12yz9yipe6rmpdg34gijomeixi9pmo.png

Beantwoorden