Welk psychedelicum ...
 
Meldingen
Alles wissen

Welk psychedelicum bij angst?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
73 Bekeken
74b1e48b69142c2b4e409f511d421eac?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 5
 Holy
Topic starter
(@holy)
Active Member
Deelgenomen: 3 maanden geleden

Welke van de psychedelische therapieën werkt het beste bij angst?

Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1338

@holy 

Geplaatst door: @holy

Welke van de psychedelische therapieën werkt het beste bij angst?

Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat psychedelische therapieën effectief kunnen zijn bij de behandeling van angststoornissen. Onderzoek heeft aangetoond dat psilocybine en MDMA veelbelovende resultaten kunnen opleveren bij de behandeling van angst.

Psilocybine, een stof die in truffels en paddo's voorkomt, is onderzocht als een mogelijke behandeling voor diverse psychische aandoeningen, waaronder angststoornissen. Uit klinische studies blijkt dat psilocybine-geassisteerde therapie positieve effecten kan hebben op symptomen van angst, depressie en existentiële angst. Het mechanisme achter deze effecten wordt nog steeds onderzocht, maar het lijkt erop dat psilocybine de hersennetwerken kan herstructureren en emotionele verwerking kan bevorderen, wat kan leiden tot langdurige verlichting van angstsymptomen.

MDMA-geassisteerde psychotherapie is een andere benadering die veelbelovend is gebleken bij de behandeling van angststoornissen, met name posttraumatische stressstoornis (PTSS). Onderzoeken hebben aangetoond dat MDMA kan helpen bij het verminderen van angstgerelateerde symptomen en het vergroten van empathie en verbondenheid tijdens therapie. Het wordt verondersteld dat MDMA de amygdala-activiteit vermindert, wat kan leiden tot vermindering van angstgevoelens en een betere verwerking van traumatische ervaringen.

Om de vraag "welke psychedelica het best werkt tegen angst" beter te kunnen beantwoorden, dienen we wel te weten om wat voor angstklachten het gaat. Zowel psilocybine als MDMA kunnen worden ingezet, maar werken op een andere manier. Vul bij voorkeur de intake in zodat we een beter beeld krijgen van jouw specifieke situatie.

 

Extra informatie:

 

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2024/01/Psychedelische-therapie-pat.png.webp

Beantwoorden