Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gereguleerde MDMA geassisteerde psychotherapie komt dichterbij

MDMA kristallen

Inhoudsopgave

Staatscomissie over MDMA tijdens therapie

De mogelijke voordelen van het gebruik van MDMA in de behandeling van posttraumatische stressstoornis (PTSS) worden steeds meer onderzocht en bekender bij het grote publiek. De Staatscomissie die het kabinet bijpraat en adviseert om het besluit te maken om MDMA als geneesmiddel te laten classificeren geeft als advies om MDMA zo snel mogelijk beschikbaar te maken voor de behandeling van PTSS. De commissie concludeert dit na uitgebreid onderzoek dat de behandeling met MDMA binnen een klinische, gecontroleerde setting niet alleen veilig en effectief is, maar dat het ook veelbelovende resultaten laat zien. Omdat MDMA op dit moment nog illegaal is, en er meer onderzoeken gedaan en richtlijnen moeten worden opgesteld, kan het nog wel even duren voordat je met verwijzing van een arts een MDMA sessie kunt ondergaan.

Wanneer is MDMA psychotherapie mogelijk?

MDMA geassisteerde psychotherapie of MDMA psychotherapie staat voor MDMA sessies met begeleiding van één of meerdere psychotherapeuten. Op dit moment mogen psychotherapeuten niet werken met MDMA, omdat het op lijst  1 van de opiumwet staat én omdat MDMA sessies niet als medische behandelingen mogen worden uitgevoerd totdat  deze zijn goedgekeurd. Wij verwachten dat deze MDMA psychotherapie-sessies pas in 2025 of 2026 als medische behandeling met (gedeeltelijke) vergoeding beschikbaar komen. Wij verwachten de komende maanden hier meer over te kunnen vertellen.

MDMA therapie met analogon wel legaal

Op dit moment is er een manier om toch vergelijkbare MDMA sessies te kunnen doen. Om legaal MDMA therapie te kunnen aanbieden zijn er twee zaken waar we rekening mee moeten houden. Ten eerste mogen we niet met MDMA werken, maar met een legaal analoog van MDMA. Dit analoog heeft nagenoeg dezelfde werking, de anxiolytische (angstremmende) waarde is zelfs hoger en het risicoprofiel is gelijk. Ten tweede mogen deze MDMA sessies geen vervanging van een medische behandeling of worden ingezet om te ‘genezen’. Dus door gebruik te maken van legale analogen en de sessies niet aan te prijzen als medische behandelingen,  kunnen we al vooruitlopen op de toekomstige legalisering van MDMA.

MDMA therapie via Triptherapie

Bij Triptherapie bieden we MDMA sessies al aan sinds 2022. Hiervoor hebben we veel ervaring opgedaan met psilocybine sessies, waardoor we al jaren ervaring hebben met het psychedelisch bewustzijn. Hierdoor hebben we de meeste ervaring in huis van alle aanbieders van Nederland als het gaat om MDMA therapie. Toch is het belangrijk om je goed te voelen bij het kiezen van een MDMA therapeut. Kies je voor iemand die veel psychedelische sessie heeft begeleid of ga je liever voor een geschoolde therapeut? Wij bieden jij de keuze om iemand te kiezen die bij je past. Lees meer over MDMA therapie of bekijk onze therapeuten via de knoppen.

Waarom we al MDMA sessies aanbieden

Onze klanten die eerder bij ons een truffelsessie hebben gedaan, zijn vaak enthousiast over onze dienstverlening. Sommigen van hen vroegen aan ons of we dezelfde soort sessies ook met MDMA konden aanbieden. Na diverse legale alternatieven en interne testen met diverse middelen, hebben we ervoor gekozen om te gaan werken met ons huidig MDMA analogon. Onze eerste klanten die ons daartoe verzochten waren zeer tevreden en voelden zicht hiermee gigantische geholpen. Mede dankzij positieve feedback én de mogelijkheid het legaal aan te bieden, hebben wij besloten om MDMA sessie officieel en openlijk aan te bieden via Triptherapie.

MDMA therapie ervaringen

De ervaringen van klanten bieden meer inzicht over hoe MDMA therapie wordt ervaren. Via de knop naar de recensies kan je meer dan 200 ervaringen van onze klanten teruglezen.

Vorige dia
Volgende dia