Welke documentaire ...
 
Meldingen
Alles wissen

Welke documentaire over psychedelica op Netflix is het beste?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
84 Bekeken
549819cc4dea5281b1ebea99191e23e7?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 24
 SERT
Topic starter
(@sert)
Trusted Member
Deelgenomen: 2 weken geleden

Welke documentaire over psychedelica op Netflix is het beste?

Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1242

@sert 

Geplaatst door: @sert

Welke documentaire over psychedelica op Netflix is het beste?

Er zijn verschillende documentaires over psychedelica op Netflix die elk hun eigen unieke perspectieven en inzichten bieden. Echter, als we kijken naar de meest informatieve en uitgebreide documentaire, dan steekt "How To Change Your Mind" er met kop en schouders bovenuit. Deze documentaire is gebaseerd op het gelijknamige boek van Michael Pollan en behandelt verschillende psychedelische stoffen, waaronder LSD, psilocybine, MDMA en mescaline. Elke aflevering richt zich op een specifiek middel en verkent de geschiedenis, de werking en de therapeutische mogelijkheden ervan.

Een andere zeer gewaardeerde documentaire is "Fantastic Fungi". Deze film richt zich voornamelijk op de medicinale werking van paddenstoelen, met een sterke focus op psilocybine-houdende paddenstoelen. Het biedt niet alleen wetenschappelijke inzichten, maar ook visueel indrukwekkende beelden van schimmels en hun ecologische rol.

Daarnaast is "The Mind Explained" ook een uitstekende keuze, vooral aflevering 5, waarin de werking van psychedelica wordt besproken. Deze serie biedt een diepgaand inzicht in de werking van het brein en hoe psychedelica invloed kunnen hebben op onze mentale gezondheid.

Voor een meer verhalende en minder educatieve benadering is "Have a Good Trip: Adventures in Psychedelics" een vermakelijke documentaire die verhalen van (semi-)bekende personen over hun ervaringen met psychedelica deelt, hoewel het minder focus heeft op de educatieve waarde.

 

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2020/03/Netflix-scaled-2048x1366.jpg

Beantwoorden