Zoek
Sluit dit zoekvak.

Top 8 documentaires over psychedelische therapie op Netflix

netflix black

Inhoudsopgave

Netflix en psychedelische documentaires

Diverse psychedelica

Wij vinden het een goede zaak dat er steeds meer aandacht komt voor de medicinale of therapeutische toepassing van hallucinogene drugs zoals psychedelica. De groep psychedelische drugs wordt als vele gezien als een medicijn tegen de meeste psychische en psychosomatische aandoeningen en daarom willen ook wij graag dat alle eerlijke informatie beschikbaar is voor iedereen. Netflix is de laatste jaren goed bezig met het uitbrengen van documentaires op dit gebied.

Op Netflix staan inmiddels een hoop documentaires/films over psychedelica en de werking ervan. Zo is er nu redelijk veel informatie te vinden over de magische paddenstoelen met psilocybine en het bekende LSD. In mindere mate wordt er ook gesproken over ayahuasca, MDMA en mescaline. We hebben voor elk psychedelicum wel een documentaire in de lijst staan.

Netflix scaled -Top 8 documentaires over psychedelische therapie op Netflix

8: Magic Medicine

Oud onderzoek

Magic medicine is gebaseerd op relatief oude onderzoeken en staat daarom redelijk laag in het lijstje. Wij zien echter wel dit onderzoek als startschot voor meer onderzoek richting psilocybine en depressie en daarom verdient deze productie een vermelding in deze lijst. In Magic medicine wordt je meegenomen met een aantal proefpersonen die meedoen met een wetenschappelijke studie in het Verenigd Koninkrijk.

Klik hier voor Magic Medicine op Netflix

https://www.youtube.com/watch?v=6IXNN-_j3fM

7: The Goop Lab

Wij zijn niet zo fan van Goop Lab op zich, echter tijdens aflevering 1 zien we wel iets interessants. Tijdens aflevering 1 van seizoen 1 van Goop Lab with Gwyneth Paltrow zien we een gedeelte van een magic mushroom healing. Ondanks dat elke ceremonie er anders uit ziet en wij niet zo’n fan zijn van de getoonde ceremonie, geeft de aflevering wel aan wat de helende krachten zijn van psilocybine (paddo’s) tijdens een therapeutische setting.

Klik hier voor Gooplab op Netflix

6: The Sunshine Makers

The Sunshine Makers gaat over de psychedelica LSD. Het gaat niet zo zeer over de helende krachten van LSD, maar meer over de historie van LSD en de counter-beweging in de jaren 60.

Klik hier voor de Sunshine Makers op Netflix

5: The Last Shaman

Depressie en zelfmoord voorkomen door een ayahuasca ceremonie te doen met zeer veel voorbereiding in de jungle. Ayahuasca is in Nederland niet legaal, maar het is te vergelijken met een hoge dosis psilocybine (truffels). Deze film is een mooi voorbeeld hoe psychedelica levens kan redden.

Klik hier voor The Last Shaman op Netflix

4: Have A Good Trip

Hoewel er meerdere psychedelische verhalen door (semi-) bekendheden worden verteld gaat deze documentaire voornamelijk om LSD en psilocybine houdende paddenstoelen. LSD voert de boventoon. Het is niet zo zeer een educatieve documentaire, hoewel het einde van de film een educatieve waarde had. Deze documentaire is voornamelijk vermakelijk bedoeld en dat is deze ook.

Bekijk hier Have A Good Trip op Netflix

3: The Mind Explained

In seizoen één aflevering 5 wordt de werking van psychedelica uitgelegd. Mocht je meer tijd hebben dan kan je gerust seizoen 1 en 2 in het geheel kijken om meer te leren over je eigen brein.

Klik hier voor The Mind Explained op Netflix

2: How To Change Your Mind

How To Change Your Mind is gebaseerd op het boek van Michael Pollan. Het boek omschrijft goed een aantal verschillende psychedelische stoffen en is hier gedetailleerd in. Elke aflevering gaat over een ander psychedelicum en aan bod komen LSD, psilocybine, MDMA en mescaline. Vanwege de compleetheid staat deze documentaire op plek 2 van deze lijst.

Bekijk hier How To Change Your Mind op Netflix

1: Fantastic Fungi

Fantastic Fungi gaat voornamelijk over de medicinale werking van paddenstoelen en andere schimmels. Verder gaat het ook veel over de psilocybine houdende paddenstoelen waarvan je een psychedelische/mystieke ervaring kan hebben. Wij vinden dat deze documentaire het beste de kracht van de paddenstoelen uitlegt en het is ook mooi verfilmd. Bekijk hier de trailer van Fantastic Fungi om een idee te krijgen over de verschillende onderwerpen.

Bekijk hier Fantastic Fungi op Netflix

Ook leuk om te zien op Netflix

Er staan ook andere films en documentaires op Netflix met een goede boodschap. We geven hieronder een paar leuke en mooie suggesties.

My Octopus Teacher

Een film die we graag met iedereen delen, ook al ga je geen psychedelische sessie doen, is de documentaire ‘My Octopus Teacher’. Welke boodschappen kan jij halen uit deze film die nuttig kunnen zijn bij psychedelische therapie?

Bekijk hier My Octopus Teacher op Netflix

A Trip to Infinity

Oneindigheid en psychedelische sessies lijken goed hand in hand te gaan. Oneindigheid is te groot om te bevatten met een eindig brein en daarom is het ook wel leuk om inspiratie op te doen wat oneindigheid kan beteken. Het begrip oneindigheid kan zomaar eens terugkomen tijdens jouw psychedelische trip!

Bekijk hier A Trip to Infinity op Netflix

Een psychedelische sessie aangaan?

Bij triptherapie bieden we korte trajecten die worden afgesloten met een psychedelische sessie. Als je nieuwsgierig bent naar de structuur van deze trajecten dan kan je de aanpak bekijken via de volgende link.

Triptherapie uitleg

Beginnen aan een traject

Bij ons beginnen de trajecten met het intakeformulier. Na het invullen van de intake zal er een eerste advies naar u worden verzonden per mail met daarin de geadviseerde trip en dosering. Verder staat er in de mail een uitleg wat de aanpak ongeveer zal zijn en hoe er een afspraak kan worden gemaakt voor de psychedelische sessie.

Start hier de intake