cropped-Triptherapie-transparant.png
Meldingen
Alles wissen

Marcel

4 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
4,204 Bekeken
Marcel van der Putten
Berichten: 868
Admin
Topic starter
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Over mij

Chemie en biochemie. Dat is mijn vakgebied betreffende scholing. Na het afronden van mijn opleiding ben ik echter iets heel anders gaan doen, namelijk detailhandel en service verlenen in de spelcomputerwereld. Naast het beheren van diverse webshops en het sleutelen aan spelcomputers bleef ik altijd mijn wetenschappelijke interesse houden in (bio)chemie in combinatie met sport, voeding en het algeheel welzijn van de mens. Vanuit deze interesse lees en bestudeer ik al meer dan 10 jaar wetenschappelijke onderzoeken over ziekten, voeding, sport, kruidengeneeskunde, fytotherapie, psychologie en algemeen welzijn. Deze kennis ben ik gaan inzetten in om mensen holistisch te helpen. Nadat ik zelf steeds meer kennis en ervaring opdeed met psychedelica (magic truffels) viel alles op zijn plek. Psychedelica past prima in een gezonde leefstijl en verdiende een plek bij coaching voor zowel de fysieke als mentale gezondheid. Het idee achter triptherapie was geboren en de totaalaanpak werd nog holistischer. De vraag was hoog naar dit soort trajecten en zo is de scholing als basis, de blijvende interesse in biochemie, de kracht van psychedelica en mijn eigen drang naar gezondheid versmolten tot triptherapie.

Lees hier meer over het belang van de neurochemie (biochemie)

Specialisme

De laatste jaren heb ik me het meest gespecialiseerd in depressies en negatieve zelfbeelden en hoe deze op celniveau werken. Depressies kunnen verschillende oorzaken hebben, waaronder voeding, medicatie, ziekte en emotionele tegenslagen. De geest, of anders gezegd uw denkwijze, kan uw lichaam ongezond maken en daardoor een depressie door ontstekingen uitlokken. Het werkt ook andersom, depressies of ontstekingen in het lichaam zorgen weer voor negatieve denkwijzen. U kunt mijn kennis en dienstverlening inzetten om uit de negatieve spiraal van een depressie te ontsnappen. Op dit moment volg ik lezingen over de combinatie van gedrag, biologie en evolutie. Hieruit blijkt dat een hoop van ons gedrag verder gaat dan slechts ons eigen leven. Deze nieuwe kennis pas ik toe op nieuwe sessies.

Lees hier meer mijn kennis als tripbegeleider

Mijn aanpak

Het plan van aapak is gebaseerd op de (medische) gegevens die u aan mij doorgeeft tijdens de digitale intake. Ik gebruik de uitkomsten van de intake en uw gegevens om te kijken of u bepaalde stoffen mist en indien nodig krijgt u daaruit een advies betreffende voeding, supplementen, kruiden, beweging en of leefstijl. Ik probeer het gehele plaatje, wat het hele lichaam (en geest) is, aan te pakken. Tijdens een tripsessie zal het begin lijken op gesprekstherapie. Na de inname zullen we steeds minder gaan communiceren en laten we uiteindelijk de woorden voor wat het is, het gaat immers om de ervaring. Tijdens een tripsessie kan ik gebruik maken van muziek, licht, kruiden en/of aromatherapie om ons vooraf afgesproken doel te behalen. Mijn aanwezigheid zal subtiel zijn en ik stel mij op als een rustige en veilige energie die u bij staat en u licht bijstuurt waar het nodig is. Tijdens het nuchter worden komen we weer voorzichtig in gesprek en gaan we samen bekijken wat jouw psychedelische ervaring voor jou kan betekenen.

Mijn eigen ervaringen met psychedelica

Om dit werk te kunnen doen wegens mijn eigen interesse heb ik zo’n 140 trips gedaan. De meeste waren niet zo heel sterk gedoseerd maar waren bedoeld om meer te leren over de psychedelische staat en de dienstverlening die hoort bij psychedelische therapie. Een aantal hoger gedoseerde trips hebben me wel degelijk kunnen helpen met het verkrijgen van inzichten. Hierbij in het kort wat over mijzelf en hoe wat psychedelica mij hebben geholpen.

Ik heb een mooie jeugd gehad. Misschien waren mijn ouders soms wel iets te streng en krijg ik wel eens een flinke corrigerende tik. Naar mijn idee heb ik nooit echt last gehad van trauma of iets dergelijks. Toch veranderd iedereens gedrag, en mijne dus ook, op basis van eerdere omstandigheden. Tijdens meerdere psychedelische trips heb ik deze omstandigheden opnieuw beleeft, maar nooit als iets heel pijnlijks. Ik waardeer mijzelf de dag vandaag en dat betekent dat alles wat ik heb meegemaakt ook moet waarderen, het heeft immers mij de persoon gemaakt wie ik ben. Het verleden heb ik dus geaccepteerd want je er zijn maar twee opties:

1: De dingen die je niet kan accepteren zal je moeten veranderen
2: De dingen die je niet kan veranderen zal je moeten accepteren

Nou is bovenstaande slechts een enkel inzicht die ik heb gekregen vanwege onder ander de psychedelica. Maar er zijn veel meer inzichten die mij leven aangenaam hebben gemaakt.

Ik heb het verlies van twee dierbaren kunnen verwerken tijdens een trip. De ceremonie die ik zag met mijn ogen dicht was een niet te beschrijven mooie afscheid. Van verdriet naar geluk. Van weggedrukte herinneringen naar het eren van onthouden mooie momenten.

Een ander mooi inzicht is dat ik voorheen geloofde dat welvaart en financiën het belangrijkste is. Ik werkte mezelf kapot om geld te vergaren. Het is iets wat onze maatschappij stimuleert. Namelijk individuele prestaties en zelfverrijking. Dat ging me gemakkelijk af, maar het gaf geen voldoening. Psilocybine truffels hebben mij laten inzien dat het juist om de verbinding gaat en niet om de vereenzaming. Eenzaamheid leidt juist tot nare klachten en verslavingen. Psychedelica gaan over verbinding!

Marcel Thank You Plant Medicine -Forum
Opnames voor vrijwilligerswerk voor Thank You Plant Medicine

Ervaring met psychedelische sessies

Ik ben de oprichter van triptherapie.nl en ik ben daardoor al reeds 4 jaar werkzaam bij dit relatief jonge bedrijf. Voordat k triptherapie opgestart had heb ik zelf al 7 jaar ervaringen opgedaan met psychedelica en begeleiding. Bij elkaar heb ik in al die jaren tot nu toe bijna 1500 personen begeleid en werk ik sinds de oprichting (meer dan) full time.

Ik wil verder nog wat inzichten geven die ik tijdens mijn werk als tripbegeleider heb opgedaan:

  • Onze werkelijkheid is wat je denkt wat het is. De wereld is de hemel en de hel tegelijkertijd. Focus je op de hemelse kanten dan groeien de kansen dan je hemelse dingen ervaart en weet te herkennen in deze wereld. Op die manier werk de “wet van aantrekking”. We co-creëren dus de werkelijkheid.
  • Iedereen heeft een andere trip en gelooft in andere dingen. Het is een interpretatie van informatie. Juist die interpretatie is slechts menselijk en ook voor iedereen een beetje anders.
  • Sommige denken dat psychedelica mensen helen maar wat we vaak vergeten is dat iedereen heel is. Psychedelica laten je zien dat je perfect bent gevormd naar de omstandigheden die er waren en zijn. Zo is depressie en burn-out een perfecte boodschap van het lichaam dat er iets anders moet gaan gebeuren. Psychedelica zijn dan niet de oplossing maar de sleutel naar de oplossing in het onderbewuste brein.
  • Laten we niet in de termen van stuk denken of dingen die we missen. Laten we wel denken aan de dingen de wel wel hebben. Alles is een gift en het leven op zich ook.
  • Het doel van het leven? Dat is leven op zich. Er is alle ruimte om daar zelf een doel aan te geven. Dat kan een last zijn of een geweldige vrijheid! Sommige mensen krijgen daarin een ingeving en dat voelt als gegeven.
  • Het leven is net als een psychedelische trip een reis. Het gaat niet om de bestemming.
  • Good and evil is all in the beholders eye!

Marcel in de media

Vanwege de hoge interesse naar psychedelische therapie vanuit de media is er ook een aantal keren meegewerkt aan bepaalde programma’s. Hierbij een greep van interessante artikelen en podcasts om meer te leren over triptherapie en Marcel als begeleider.

Recensies over Marcel

Vaak geven recensies van klanten een beter beeld over hoe anderen Marcel als tripbegeleider ervaren. Lees bij interesse dan ook een paar recensies om meerdere meningen te gebruiken om zelf een idee te krijgen over Marcel.

Lees hier alle recensies over Marcel tijdens de triptherapie sessies

Contact opnemen

Tegenwoordig is chatten via chat apps zoals Whatsapp en Telegram het makkelijkste om snel contact te hebben. Het telefoonnummer dat ik voor deze chat apps gebruik is 0640898455.

Ondanks dat e-mailen steeds minder vaak wordt gebruikt, kunt u uiteraard ook via e-mail contact met ons opnemen. U kunt mij e-mailen via het volgende e-mailadres.

marcel@triptherapie.nl

Een sessie met Marcel boeken

Ik ben werkzaam in heel Nederland. Ik ben dus te boeken voor sessies bij jou thuis, in een Airbnb, vakantiewoning of een hotel naar jouw keuze. Bij de sessies aan huis kom in vanuit mijn huidige woonplaats Beverwijk en de rijkosten van 50 cent per gereden km worden dan ook vanaf postcode 1941CK berekend.

Ik ben ook werkzaam op de locatie Psychedelic Loft te Schiedam.

Hierbij wat handige links voor het boeken van een sessie.

Stap 1:

Vul de intake in

Stap 2:

Na het invullen van de intake krijgt u een advies voor de dosering van een sessie en kunt u een sessie boeken. In de mail die u ontvangt staat ook een uitleg hoe u een sessie kunt boeken. U kunt ook een sessie boeken via de volgende weblinks.

Triptherapie op uw locatie

Locatie Psychedelic Loft Schiedam

Prijslijst triptherapie

Beantwoorden
3 reacties
Marcel van der Putten
Berichten: 868
Admin
Topic starter
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Thank You Plant Medicine

Omdat ik ben gekozen als leider voor de Nederlandse tak van de Thank You Plant Medicine beweging heb ik vandaag op 20-02-2020 nog een stukje op mij Facebook pagina geschreven over wat psychedelica voor mij hebben gedaan.

Lees hier overigens de eerdere berichten over Thank You Plant Medicine

Thank You Plant Medine

#ThankYouPlantMedicine

Mijn verhaal

#ThankYouPlantMedicine

Thank You Plant Medicine is een beweging waarbij ik me de vorige zomer heb aangesloten. Dit goede doel wat de therapeutische effecten van psychedelica wereldwijd wilt promoten om van het stigma af te komen heeft mij vervolgens gevraagd om de Nederlandse tak van de beweging te leiden.

Ik ben zelf werkzaam voor https://triptherapie.nl en triptherapie staat voor de helende werking van verschillende zaken waarbij psychedelica de grootste rol speelt. Buiten psychedelica om maken we ook gebruik van gezonde en natuurlijke voeding (ook planten e.d. 1f642 -Forum ), supplementen, beweging en gezonde ideeën of gedachten. Hoe ik daar ben beland ga ik dan ook nu omschrijven als ode aan het vak en om #thankyouplantmedicine te steunen.

Mijn verhaal:

Ik heb een mooie jeugd gehad. Misschien waren mijn ouders soms wel iets te streng en krijg ik wel eens een flinke corrigerende tik. Naar mijn idee heb ik nooit echt last gehad van trauma of iets dergelijks. Toch veranderd iedereens gedrag, en mijne dus ook, op basis van eerdere omstandigheden. Tijdens meerdere psychedelische trips heb ik deze omstandigheden opnieuw beleeft, maar nooit als iets heel pijnlijks. Ik waardeer mijzelf de dag vandaag en dat betekent dat alles wat ik heb meegemaakt ook moet waarderen, het heeft immers mij de persoon gemaakt wie ik ben. Het verleden heb ik dus geaccepteerd want je er zijn maar twee opties:

1: De dingen die je niet kan accepteren zal je moeten veranderen
2: De dingen die je niet kan veranderen zal je moeten accepteren

Nou is bovenstaande slechts een enkel inzicht die ik heb gekregen vanwege onder ander de psychedelica. Maar er zijn veel meer inzichten die mij leven aangenaam hebben gemaakt.

Ik heb het verlies van twee dierbaren kunnen verwerken tijdens een trip. De ceremonie die ik zag met mijn ogen dicht was een niet te beschrijven mooie afscheid. Van verdriet naar geluk. Van weggedrukte herinneringen naar het eren van onthouden mooie momenten.

Een ander mooi inzicht is dat ik voorheen geloofde dat welvaart en financiën het belangrijkste is. Ik werkte mezelf kapot om geld te vergaren. Het is iets wat onze maatschappij stimuleert. Namelijk individuele prestaties en zelfverrijking. Dat ging me gemakkelijk af, maar het gaf geen voldoening. Psilocybine truffels hebben mij laten inzien dat het juist om de verbinding gaat en niet om de vereenzaming. Eenzaamheid leidt juist tot nare klachten en verslavingen. Psychedelica gaan over verbinding!

Ik wil verder nog wat inzichten geven die ik tijdens mijn werk als tripsitter/coach heb opgedaan:

Onze werkelijkheid is wat je denkt wat het is. De wereld is de hemel en de hel tegelijkertijd. Focus je op de hemelse kanten dan groeien de kansen dan je hemelse dingen ervaart en weet te herkennen in deze wereld. Op die manier werk de "wet van aantrekking". We co-creëren dus de werkelijkheid.

Iedereen heeft een andere trip en gelooft in andere dingen. Het is een interpretatie van informatie. Juist die interpretatie is slechts menselijk en ook voor iedereen een beetje anders.

Sommige denken dat psychedelica mensen helen maar wat we vaak vergeten is dat iedereen heel is. Psychedelica laten je zien dat je perfect bent gevormd naar de omstandigheden die er waren en zijn. Zo is depressie en burn-out een perfecte boodschap van het lichaam dat er iets anders moet gaan gebeuren. Psychedelica zijn dan niet de oplossing maar de sleutel naar de oplossing in het onderbewuste brein.

Laten we niet in de termen van stuk denken of dingen die we missen. Laten we wel denken aan de dingen de wel wel hebben. Alles is een gift en het leven op zich ook.

Het doel van het leven? Dat is leven op zich. Er is alle ruimte om daar zelf een doel aan te geven. Dat kan een last zijn of een geweldige vrijheid! Sommige mensen krijgen daarin een ingeving en dat voelt als gegeven.

Het leven is net als een psychedelische trip een reis. Het gaat niet om de bestemming.

Good and evil is all in the beholders eye!

Iedereen bedankt voor het lezen! Gelukkig zijn, het leven vieren, dankbaarheid en verbondenheid wordt mede mogelijk door de natuur, het universum of god en daarmee ook psychedelica!

Beantwoorden
Marcel van der Putten
Berichten: 868
Admin
Topic starter
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Marcel in de Psychedelic Loft video impressie

De video op youtube is gemaakt va samengestelde beelden van een kleine groepsceremonie van vier vrienden waarbij de intentie deels plezier en deel therapeutisch was. De videobeelden zijn gemaakt voordat de ceremonie begon en een klein gedeelte is van het begin van de ceremonie.

Ik ben degene met het blauwe vest met de uil erop.

Klik hier voor video impressie van de Psychedelic Loft Schiedam

 
Wil je meer weten?
Wil je meer over mij weten? Gebruik dit forum voor openbare vragen of neem contact met me op via de volgende mogelijkheden

Chat apps Whatsapp en Telegram zijn het makkelijkste om snel contact te hebben. Het telefoonnummer is 0640898455. Of email via info@triptherapie.nl

Beantwoorden
Marcel van der Putten
Berichten: 868
Admin
Topic starter
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Lees nu ook het interview door High Humans voor meer informatie!

Onze blog over High Humans

High Humans website

Beantwoorden