Meldingen
Alles wissen

Je bent mooier dan je zelfbeeld!

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Reactions
1,909 Bekeken
Marcel van der Putten
Berichten: 1483
Admin
Topic starter
(@marcel)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Je bent mooier dan je zelfbeeld!

99% van de bevolking is mooier dan het zelfbeeld. Waarom bekijken mensen zichzelf zo gigantisch kritisch en zien ze alles wat niet mooi is aan zichzelf? Een moedervlek kan al zo veel slecht doen voor het zelfbeeld, terwijl een ander het juist ziet als slechts een kenmerk van een persoon.

Het negatieve patroon

Hoe vaker iemand zichzelf voorliegt dat hij of zij lelijk is of niets waard is, dan zal diegene uiteindelijk in die leugen gaan geloven. Doorgaans is de oorsprong van deze leugen een pesterij geweest. Pesterijen bestaan om andere personen naar beneden te halen waardoor de pestkop relatief gezien stijgt in waarde. Andere oorzaken kunnen zijn:

  • Jezelf te veel vergelijken met anderen
  • Geen waardering voelen tijdens de jeugd
  • Angst waaronder faalangst

Uiteindelijk kunnen we alle redenen herleiden naar angst. De angst om niet goed genoeg te zijn.

negatieve spiraal zelfvertrouwen -Forum

Niet goed genoeg zijn

Je doet jezelf veel verdriet aan als je niet goed genoeg bent voor jezelf. Dit ga je uiten in verbale en vooral non verbale communicatie. De non verbale communicatie, zoals lichaamstaal, wordt door anderen bewust en onbewust waargenomen en er volgt automatisch een reactie. Andere gaan je ook als mindere zien, wat het geheel nog moeilijker maakt. Dit is het effect van een negatieve spiraal van een laag zelfbeeld.

Door het lage zelfbeeld kunnen er klachten ontstaan die variëren van neerslachtigheid, depressie, angst, burn-out tot fysieke klachten.

Positieve spiraal

Vanuit de negativiteit van de negatieve spiraal naar een positieve spiraal komen is niet zo makkelijk. Oude patronen doorbreken is, door hoe ons brein werkt, lastig. Jezelf ziek denken door een laag zelfbeeld is een bewijs van dat de denkwijze zeer sterk kan zijn. Waarom gebruiken wij die dan niet om er juist beter van te worden? Om terug in een positieve spiraal te komen maken wij gebruik van hoe het bewustzijn (de geest) en het lichaam samenwerken.

Lichamelijke ondersteuning

Om de hormonale impact van een negatief zelfbeeld te kunnen terugdraaien zullen wij onze klanten altijd voorzien van voedings- en supplementenadvies. Verder geven wij ook lichaamsoefeningen die er voor moeten zorgen dat het lichaam een feedback geeft naar het onderbewuste dat het goed gaat. Dit geheel zal een solide basis geven voor de psychische ondersteuning.

Zelfbeeld therapie -Forum

Psychische ondersteuning

De beste therapieën om negatieve patronen te doorbreken is hypnotherapie, meditatieve therapie of psychedelische therapie. Wij kiezen voor psychedelische therapie met psilocybine, waarvan het effect zo sterk is dat er maar 1-2 sessies van 4-6 uur van nodig zijn. Tijdens psilocybine therapie is het de mogelijk om alle patronen te doorbreken omdat het onderbewuste brein en bewuste brein vrij kunnen communiceren. Er komen dan blokkades aan het licht die doorgaans niet te benaderen zijn. Vanuit deze staat kunnen we werken aan echte oplossingen die per persoon verschillend zijn.

Overzicht behandelmethode laag zelfbeeld

Doorgaans hanteren we met de meeste klanten een schema dat er als volgt uitziet:

  1. Aanmelding, neurotransmitter test en intake
  2. Advies over voeding beweging en supplementen op basis van punt 1
  3. Een periode van 2-3 weken voortgang bekijken van punt 2
  4. Een individuele psilocybine therapie (Tenzij een groep extra nut of de voorkeur heeft)
  5. Nabespreking van de psilocybine therapie op dezelfde dag
  6. Na ongeveer 1-2 weken nogmaals een nabespreking

Contactgegevens

Wilt u eerst meer weten over wat we doen en wie we zijn? U kunt ons de oren van ons hoofd vragen. Dit kan via de onderstaande mogelijkheden. Kies zelf een medium uit waar u zich goed bij voelt.

Openbare vragen via forum: Klik hier
Telefoon en Whatsapp: +31640898455
Email: info@triptherapie.nl
Contactformulier: Klik hier
Facebook: Klik hier
Twitter: Klik hier

Beantwoorden