Ayahuasca en neurop...
 
Meldingen
Alles wissen

Ayahuasca en neuroplasticiteit

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
35 Bekeken
954b80ac3e382e520e39ea16334e06f8?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 5
Topic starter
(@ricard)
Active Member
Deelgenomen: 6 dagen geleden

Zorgt ayahauscsa net zoals psilocybine ook voor neuroplasticiteit? Welke van deze substanties zorg voor de hoogste mate van neurogenese?

Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1311

@ricard 

Geplaatst door: @ricard

Zorgt ayahauscsa net zoals psilocybine ook voor neuroplasticiteit? Welke van deze substanties zorg voor de hoogste mate van neurogenese?

Ayahuasca met DMT zorgt ook voor neuroplasticiteit, vergelijkbaar met psilocybine. Beide substanties beïnvloeden de serotonine-receptoren in de hersenen, wat leidt tot veranderingen in de neurochemie en de stimulatie van neurotrofines zoals BDNF (Brain-Derived Neurotrophic Factor). BDNF speelt een cruciale rol in de groei, ontwikkeling en overleving van neuronen en is essentieel voor neuroplasticiteit.

Onderzoek heeft aangetoond dat zowel ayahuasca als psilocybine de neuroplasticiteit kunnen verhogen door de afgifte van BDNF te stimuleren. Dit kan leiden tot de vorming van nieuwe neurale verbindingen en het herstel van beschadigde hersencellen. Studies hebben gesuggereerd dat de effecten van ayahuasca op neuroplasticiteit mogelijk ook te maken hebben met de interactie van DMT met de serotonine-receptoren, wat leidt tot een verhoogde synaptische plasticiteit.

Wat betreft de mate van neurogenese, zijn er aanwijzingen dat psilocybine mogelijk een sterkere stimulans biedt voor neurogenese in vergelijking met ayahuasca. Onderzoek heeft aangetoond dat psilocybine de productie van nieuwe neuronen in de hippocampus kan bevorderen, een gebied van de hersenen dat cruciaal is voor leren en geheugen. Dit effect wordt vaak toegeschreven aan de verhoogde BDNF-niveaus die worden veroorzaakt door psilocybine.

Hoewel er nog niet voldoende vergelijkend onderzoek is gedaan om definitieve conclusies te trekken over welke substantie de hoogste mate van neurogenese induceert, lijkt psilocybine op basis van de huidige wetenschappelijke literatuur een significante rol te spelen in het bevorderen van neurogenese en neuroplasticiteit.

Meer info:

 

 

https://t4y7u6x5.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2019/02/psilocybine-en-5htp-receptor.png

Beantwoorden